Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Και επισήμως αναβάλλονται τα GP σε Mugello και Montmelo

Οι FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν τη διαφαινόμενη, εδώ και μέρες, αναβολή των GP σε Ιταλία και Καταλονία, γεγονός που σημαίνει πως το πρωτάθλημα του 2020 θα ξεκινήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων στο Sachsenring τις Γερμανίας, το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

Μετά την αναβολή του GP Ισπανίας (Jerez) και Γαλλίας (Le Mans), ήρθε η σειρά των αγώνων σε Mugello και Montmelo ώστε να ακολουθήσουν τον ίδιο «δρόμο», όπως επισήμως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα μέσω επίσημης ανακοίνωσης των διοργανωτών του MotoGP και της FIM.

«Οι FIM, η IRTA και η Dorna Sports με λύπη τους ανακοινώνουν την αναβολή των Grand Primio d'Italia Oakley και Gran Premi Monster Energy de Catalunya, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο Autodromo del Mugello από τις 29 έως τις 31 Μαΐου και στο Circuit de Barcelona-Catalunya από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, αντίστοιχα.

«Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν νέες ημερομηνίες για αυτά τα Grand Prix, καθώς και νέες για τους πρόσφατα αναβληθήντες αγώνες σε Γαλλία και Ισπανία, μέχρι να καταστεί σαφές πότε ακριβώς θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους.»

Ενδεικτικές των δυσκολιών στις οποίες έχει επέλθει ο θεσμός εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού είναι και η δήλωση του CEO της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε δηλώσεις του στο speedweek.com λέγοντας πως «θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να διοργανωθούν grand prix φέτος ή άλλα events, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο που θα περιορίσει την εξάπλωση του ιού».

Δείτε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του CEO της Dorna

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου