Αγώνες Αγώνες

MotoGP: O Cal Crutchlow είναι ο επίσημος δοκιμαστής της Yamaha για το 2021

Ο Βρετανός αναβάτης αναλαμβάνει χρέη επίσημου δοκιμαστή στη Yamaha για το 2021, γεγονός που αφήνει εκτός ομάδας τον Jorge Lorenzo.

Αυτό που διαφαινόταν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Cal Crutchlow στο MotoGP, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα. Έτσι, για το 2021, ο Βρετανός αναβάτης της LCR Honda και βασικός… πρωτεργάτης του HRC στο πρόγραμμα εξέλιξης της Honda RC213V, μετακομίζει στην ιαπωνική ομάδα με σήμα το διαπασών, αναλαμβάνοντας από την επόμενη σεζόν χρέη επίσημου δοκιμαστή.

Όπως αναφέρει η Yamaha στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Cal Crutchlow θα συμβάλλει σημαντικά με την πλούσια εμπειρία του στο MotoGP στην εξέλιξη της Μ1 πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του στη σέλα της μοτοσικλέτας το 2021, στις πρώτες επίσημες δοκιμές για τη νέα αγωνιστική σεζόν που θα πραγματοποιηθούν στη Sepang της Μαλαισίας τον προσεχή Φεβρουάριο.

O συμπαθής Βρετανός θα λάβει μέρος σε όλες τις επίσημες δοκιμές της IRTA, καθώς και σε ιδιωτικά τεστ της Yamaha, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έξτρα εμφανίσεις σε αγώνα του MotoGP – συγχρόνως, ο Cal Crutchlow θα είναι ο αναβάτης που θα κληθεί αντικαταστήσει το 2021 τους επίσημους αναβάτες της ομάδας (Fabio Quartararo, Maverick Vinales) στο απευκταίο ενδεχόμενο τραυματισμού τους.

Η σχέση του Cal Crutchlow με την Yamaha έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, με τον Βρετανό να κερδίζει μαζί της τον τίτλο στο World Supersport Championship, το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 o Βρετανός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο MotoGP στα χρώματα της τότε δορυφορικής ομάδας της ιαπωνικής εταιρείας, την Monster Energy Yamaha Tech3, στην οποία και παρέμεινε για τρία στο σύνολο χρόνια.

O Cal Crutchlow εν συνεχεία αγωνίστηκε για λογαριασμό των Ducati και Honda.

Η έλευση του Cal Crutchlow στους μπλε σηματοδοτεί την αποχώρηση από τη Yamaha του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο MotoGP, Jorge Lorenzo, ο οποίος αποτέλεσε τον επίσημο δοκιμαστή της το 2020.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου