Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Ο Marquez δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Ανδαλουσίας

Ο Marc Marquez αποφάσισε να αποσυρθεί από το GP Ανδαλουσίας, μέρες μετά την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη στο δεξί χέρι του, κι αφού προσπάθησε να καταταγεί ενόψει του αυριανού αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP στη Χερέθ, ο Marquez είχε σφοδρή πτώση στην Τ4, στην προσπάθειά του να πιέσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά το λάθος που έκανε στην αρχή του αγώνα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πτώσης ήταν το κάταγμα που υπέστη στο δεξί του χέρι, και το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα με επέμβαση στη Βαρκελώνη την Τρίτη μετά τον αγώνα.

Κι ενώ το αρχικό πλάνο ήθελε τον ίδιο εκτός δράσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, εκείνος θέλησε να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση, και μάλιστα κατάφερε να πάρει την έγκριση των γιατρών του MotoGP για να συμμετάσχει στο Grand Prix της Ανδαλουσίας, που γίνεται και πάλι στην πίστα της Χερέθ.

Απείχε συνειδητά από τις δοκιμές της Παρασκευής, για να μπορέσει να πάρει τον χρόνο του και να τρέξει στο FP3 και τις κατατακτήριες, επανεκτιμώντας την κατάστασή του ανά διαδικασία.

Στο Q1, όμως, δεν κατάφερε να σημειώσει καν χρονομετρημένο γύρο, επιστρέφοντας στο box του και μετά στο motorhome της Repsol Honda, από το οποίο και δε βγήκε ξανά.

Λίγο μετά το πέρας των κατατακτήριων (για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ), έγινε γνωστό πως ο πρωταθλητής δεν θα αγωνιστεί αύριο, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά στην καριέρα του θα χάσει αγών MotoGP. Τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε εξαιτίας τραυματισμού ήταν στη Moto2, στο GP της Βαλένθια._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου