Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Προετοιμασίες για αγώνες χωρίς θεατές και μίνιμουμ προσωπικό

Τόσο το «πότε» όσο και το «που» τελικά θα ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος εξακολουθεί να είναι αβέβαιο, όμως οι διοργανωτές έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια ώστε ο θεσμός να ανάψει τις μηχανές του μέσα στους προσεχείς μήνες με τις μικρότερες δυνατές θυσίες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εμπλεκόμενους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ισπανικό as.com, o CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, αποκάλυψε πως οι διοργανωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζονται με κάθε λεπτομέρεια εναλλακτικά σενάρια σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε όταν και αν τελικά δοθεί το πράσινο φως οι πρώτοι αγώνες του θεσμού να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους αναβάτες και το προσωπικό όλων όσοι δώσουν τελικά το «παρών» στις πίστες.

«Ετοιμάζουμε ένα πρωτόκολλο μαζί με τις αρμόδιες αρχές με το οποίο θα ελέγχουμε όλους στα paddock. Έχουμε ήδη ζητήσει από μια εταιρεία που ανήκει στην Bridgepoint να μας προμηθεύσει με 10.000 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τα οποία θα ελέγχουμε όλη την οικογένεια του MotoGP στην αρχή και στο τέλος κάθε μέρας.

«Σε αυτή την περίπτωση οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και με το μικρότερο δυνατό προσωπικό στην πίστα για όλους, ομάδες και διοργανωτές. Αν αργότερα θα είναι εφικτό να έρθουν περισσότεροι, φυσικά θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, αλλά στη χειρότερη περίπτωση, η οποία θα μας έδινε τη δυνατότητα να κάνουμε αγώνες, εμείς θα είμαστε έτοιμοι.»

Όσον αφορά στο πλήθος τω ατόμων που θα μπορεί να φέρει κάθε ομάδα σε κάθε αγώνα, ο Carmelo Ezpeleta δήλωσε:

«Αυτό που έχουν προτείνει οι ομάδες είναι 40 άτομα για κάθε εργοστασιακή ομάδα και 25 για κάθε δορυφορική, καθώς θα υπάρχουν πολλοί που θα δούλευαν και για τις δύο».

Σύμφωνα με τον CEO της Dorna, συμβιβασμοί θα πρέπει να γίνουν και σε άλλους τομείς:

«Οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορέσουν στην περίπτωση αυτή να παραστούν και θα προσπαθήσουμε επομένως να πραγματοποιήσουμε συνεντεύξεις Τύπου μέσω διαδικτύου. Ξαναλέω όμως, αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Ας δούμε τι θα μας επιτραπεί τελικά. Ανάλογα με τον τελικό αριθμό των ανθρώπων, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τους δημοσιογράφους, αλλά είναι δύσκολο να κάνουμε διακρίσεις, γιατί δεν μπορείς να πεις σε άλλους ναι και σε άλλους όχι.»

Αναφερόμενος στην απόφαση των διοργανωτών του Γερμανικού GP να ανακοινώσουν την αναβολή του αγώνα, o Carmelo Ezpeleta είπε:

«Στις 27 Απριλίου θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους των GP σε Γερμανία και Ολλανδία, για να δούμε τις επιλογές μας στα τέλη Ιουνίου. Στη συνέχεια, ο επόμενος αγώνας είναι τον Ιούλιο, στη Φινλανδία, αλλά εδώ είναι περίπλοκα τα πράγματα εξαιτίας των προβλημάτων με την πιστοποίηση της πίστας. Ανάλογα με το αν η Γερμανία θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τον αγώνα χωρίς θεατές, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε από εκεί και μετά.

«Το πιο αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να ξεκινήσουμε στη Γερμανία, το οποίο όμως θεωρώ πως είναι δύσκολο. Όμως, πρέπει να περιμένουμε. Η άλλη λύση είναι θα ήταν να ξεκινήσουμε τον Ιούλιο με επαναπροσδιορισμό σε νέες ημερομηνίες κάποιων από τους αγώνες που έχουν αναβληθεί. Φυσικά, πρόκειται για μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί το αργότερο τον Μάιο, ώστε να έχουμε ενάμιση μήνα να το οργανώσουμε.»

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου