Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Στον «αέρα» το πρωτάθλημα του 2020

Ο ισχυρός άνδρας της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, έκρουσε για πρώτη φορά τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας πως η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος δεν θα είναι εφικτή αν δεν βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Από μια κλωστή κρέμονται πλέον οι ανά τον κόσμο εκδηλώσεις στο χώρο του παγκόσμιου motorsport. Μεταξύ αυτών και εκείνες στο MotoGP, καθώς όπως ανοιχτά παραδέχτηκε για πρώτη φορά ο Carmelo Ezpeleta «θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να διοργανωθούν grand prix φέτος ή άλλα events, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο που θα περιορίσει την εξάπλωση του ιού».

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τις αναβολές και ακυρώσεις αγώνων, αλλά και εν γένει με τους ορατούς πλέον κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος, ο CEO της Dorna μίλησε στο speedweek.com δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ακόμα και αν η ζωή μας εξομαλυνθεί ξανά σε λίγο, οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα παραμείνουν σε ισχύ σε όλες τις χώρες.

«Έτσι, δεν θα είναι δυνατό για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή να παρακολουθήσουν έναν αγώνα του MotoGP.

«Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να έχουμε αγώνες τη φετινή σεζόν.

«Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή όλες τις πιθανές λύσεις.

«Έχουμε πάνω από πέντε μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσαμε ακόμα κάνουμε περισσότερα από τέσσερα ή πέντε grand prix.

“Θα μπορούσαμε σε αυτή την περίπτωση να γυρίσουμε το ημερολόγιο ανάποδα: ίσως να κάνουμε μερικούς αγώνες στην Ευρώπη και στη συνέχεια να ταξιδέψουμε στην Ασία, εάν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις χαλαρώσουν εκεί μέχρι τότε.

«Εξαρτάται από το πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε όλο τον κόσμο.

«Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων. Εάν κάποιος μολυνθεί σε έναν αγώνα, θα κατηγορηθούμε για πάντα.

«Μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα και στην περίπτωση που θα πρέπει να ακυρώσουμε εντελώς τη σεζόν του 2020.

«Αν πρέπει να δεχτούμε αυτό το “χειρότερο σενάριο”, θα ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες μας για τη σεζόν του 2021.»

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου