Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Τα σενάρια τίτλου για τον Joan Mir στη Βαλένθια

Ο Joan Mir έχει βάσιμες ελπίδες να στεφθεί πρωταθλητής στο επόμενο GP που πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή και για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα στην πίστα Ricardo Tormo, στη Βελένθια.

Με 37 βαθμούς απόσταση ασφαλείας από τους Fabio Quartararo και Alex Rins και μόλις δύο αγώνες, σε Βαλένθια και Πορτιμάο, να απομένουν μέχρι το πέσιμο της αυλαίας του φετινού πρωταθλήματος στο MotoGP, ο 23χρονος αναβάτης της Ecstar Suzuki, Joan Mir, έχει βάσιμες ελπίδες προκειμένου σε τρία 24ώρα από σήμερα να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2020.

Ο Ισπανός από την Palma de Mallorca και νικητής στο GP Ευρώπης την περασμένη Κυριακή στέφεται πρωταθλητής, αρκεί την Κυριακή να καταλάβει μία από τις τρεις θέσεις του βάθρου. Από εκεί και πέρα, ο Joan Mir θα κατακτήσει το φετινό στέμμα στην περίπτωση που οι δύο βασικοί διώκτες του, Fabio Quartararo και Alex Mir, δεν κερδίσουν τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς και ο ίδιος περάσει 4ος, 5ος ή 6ος τη γραμμή του τερματισμού.

Αν ολοκληρώσει στις θέσεις 8, 9 ή 10, ο Joan Mir θα είναι πρωταθλητής την Κυριακή, αρκεί να μην κερδίσει τον αγώνα ο Maverick Vinales και οι Quartararo/Rins ολοκληρώσουν την κούρσα σε θέση όχι καλύτερη από την 3η.

Με την 11η θέση, το πρωτάθλημα «πηγαίνει» στον Ισπανό στην περίπτωση που δεν κερδίσουν οι Vinales/Mobidelli/Dovizioso και οι Quartararo/Rins ολοκληρώσουν τον δικό τους αγώνα σε θέση όχι καλύτερη από την 3η.

Στο ενδεχόμενο που ο Joan Mir τερματίσει 12ος, 13ος ή 14ος, ο αναβάτης της Suzuki είναι ο πρωταθλητής του 2020 αν οι Morbidelli/Dovizioso δεν κερδίσουν, ο Maverick Vinales δεν αποσπάσει κάτι καλύτερο από την 3η θέση και οι Quartararo/Rins μείνουν μακριά από το βάθρο. Στην περίπτωση κατάκτησης της 15ης θέσης, που είναι και η τελευταία που χαρίζει βαθμούς στο MotoGP, ο Joan Mir παίρνει το πρωτάθλημα αν δεν κερδίσουν οι Morbidelli/Dovizioso, ο Maverick Vinales δεν τερματίσει πάνω από την 3η θέση και οι Quartararo/Rins δεν ολοκληρώσουν τον αγώνα σε θέση καλύτερη της 5ης.

Αν, τέλος, ο Ισπανός εγκαταλείψει ή μείνει εκτός «15άδας», το πρωτάθλημα πηγαίνει στα χέρια του αν οι Morbidelli/Dovizioso δεν πετύχουν κάτι καλύτερο από την 3η θέση, ο Maverick Vinales δεν ανέβει στο podium και οι Quartararo/Rins δεν ολοκληρώσουν τον αγώνα σε θέση καλύτερη της 5ης.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου