top icon
Αγώνες

Ανακοίνωση εκλεγμένης διοίκησης ΟΜΑΕ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος έστειλε επιστολή, την οποία συμπληρώνει με τα αντίστοιχα παραστατικά, αναφορικά στην απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ και του Πρωτοδικείου για μη νόμιμες διεξαχθείσες αρχαιρεσίες τον περασμένο Φεβρουάριο και κατά συνέπεια, έκπτωση της παρούσας Διοίκησης – Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή και δείτε τα σχετικά συνημμένα αρχεία.

Η επιστολή των μελών του Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, που έρχεται σε απάντηση εκείνης που είχε δημοσιευθεί πριν από λίγες ημέρες από το απελθόν Δ.Σ., αναφέρει:

Κυρίες και Κύριοι, μέλη στελέχη και αθλητές των σωματείων της ΟΜΑΕ,

Όπως ήδη θα έχετε πληροφορηθεί, μετά την έκδοση της υπ’αριθμ. 4486/2020 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, (επισυνάπτεται) διατάχθηκε ως ασφαλιστικό μέτρο η αναστολή εκτελέσεως της αποφάσεως που έλαβε η Γ.Σ. της 22.02.2020 για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ.

Το πρώτο νομικό και λογικό παράδοξο που αντιλαμβάνεται κανείς από αυτήν τη δικαστική απόφαση, είναι ότι αναστέλλει την εκτέλεση μιας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να κάνει εκλογές, ενώ στο μεταξύ οι εκλογές έχουν ήδη γίνει και η Ομοσπονδία ήδη διοικείται για χρονικό διάστημα επτά (7) μηνών, με απόλυτα ομαλό τρόπο και έχοντας ήδη οργανώσει με επιτυχία μια σειρά από αγώνες!

Το δεύτερο νομικό και λογικό παράδοξο που διαπιστώνεται, είναι ότι την ακύρωση των εκλογών του Φεβρουαρίου του 2020, που μας ανέδειξαν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια ως τη μέχρι σήμερα διοίκηση, θυμήθηκαν να την ζητήσουν τα σωματεία (ΑΡΤΕΜΙΣ, COSMOS KART, ΣΜΑΛ και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ) στις 04.06.2020, σχεδόν τέσσερις (4) δηλαδή μήνες μετά από την εκλογή μας ως διοίκηση και λίγο πριν τη διεξαγωγή νέων εκλογών, όπως επιβάλλει η αθλητική νομοθεσία, έως το τέλος του 2020.

Ο λόγος που εφηύραν και επικαλέστηκαν τα σωματεία αυτά, ήταν ότι τις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. τις έκανε μια εφορευτική επιτροπή, τα δύο από τα τρία μέλη της οποίας, εξελέγησαν με φανερή (σύμφωνα με το καταστατικό μας άρθρο 10 παράγραφος 4), αντί με μυστική ψηφοφορία. Η δικαστική απόφαση βέβαια, πήγε ένα ακόμη βήμα παραπέρα, κρίνοντας ότι τα μέλη αυτά της εφορευτικής επιτροπής εξελέγησαν τάχα δια βοής, ωσάν δηλαδή τα ονόματά τους και αυτών που τους ψήφισαν, να μην καταγράφηκαν ποτέ σε κανένα πρακτικό (το οποίο σας επισυνάπτουμε), αλλά να ακούγονταν σαν κραυγές στον αέρα, από κάποιο εξαγριωμένο πλήθος, ή από κάποιους τυχαίους περαστικούς!

Βοήθησε σε αυτό ένας δικηγόρος και εκπρόσωπος του σωματείου ΑΡΤΕΜΙΣ, που υποδύθηκε άριστα το ρόλο του «μάρτυρα», μια ανεξήγητη εξαφάνιση των χειρόγραφων πρακτικών της εκλογής εφορευτικής επιτροπής της 22.02.2020 (τελικά «βρέθηκαν» και επισυνάπτονται), και μια σύντομη αφήγηση στο δικαστήριο των κατά φαντασία γεγονότων, που βαπτίσθηκαν ως «αλήθεια» και «πραγματικότητα», κάνοντας κυριολεκτικά το άσπρο –μαύρο, καθώς γνωρίζετε από «πρώτο χέρι» την πραγματική αλήθεια γιατί ήσασταν όλοι εκεί.

Είναι ίσως από τις λίγες φορές που ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις, έρχεται τόσο έντονα αντιμέτωπος με την κοινή λογική, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συνυπάρχουν. Είναι όμως μια από τις πολλές φορές που η λαϊκή ρήση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», επιβεβαιώνεται.

Σημασία έχει ότι μετά από τα παραπάνω, τα διοικητικά και αποφασιστικά μας καθήκοντα τελούν σε αναστολή, μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση επί της αγωγής των παραπάνω σωματείων για την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας που μας ανέδειξε ως διοίκηση. Μέχρι τότε βέβαια, η Ομοσπονδία πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και πρέπει να προστατευθεί από ένα παρελθόν σκοτεινών πρακτικών και μεθοδεύσεων που ναρκοθετεί το παρόν για να καπηλευτεί το μέλλον της. Το παρελθόν των εκπτώτων αυτοαποκαλούμενων «σωτήρων» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που σήμερα επιχαίρουν και μιλούν για δήθεν δικαίωσή τους.

Είχαμε επιλέξει όλους αυτούς τους μήνες της διοίκησής μας, να μην «ανακυκλώνουμε» διάφορες επιστολές, ανακοινώσεις παραπλανητικές, κριτικές, συκοφαντίες, καταγγελίες στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ασχοληθούμε απερίσκεπτα με την προσπάθεια να ορθοποδήσουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Παραλάβαμε ένα απίστευτα χαμηλό επίπεδο οργάνωσης με πάρα πολλές ελλείψεις και παραφωνίες , με αρνητικό ταμείο και πολλές οικονομικές υποχρεώσεις.

Επικεντρωθήκαμε στην διάσωση του σπορ που όλοι αγαπάμε και που δυστυχώς κάποιοι το έφεραν στην δυσκολότερη θέση από την αρχή της δημιουργίας του.

Ξεκινήσαμε ,παρά τις προσπάθειες ακύρωσης, τον διαχειριστικό έλεγχο του έτους 2019 για να βρούμε την αληθινή θέση των οικονομικών υποχρεώσεων και των υπευθύνων γι’ αυτήν.

Τα φερέφωνα της έκπτωτης διοίκησης των παρελθόντων ετών μας πολέμησαν με όλα τα μέσα που μπορούσαν, με καταγγελίες σε όλους τους φορείς ακόμα και ζητώντας ακύρωση αγώνων ( Αχλαδόκαμπος ,Πορταριά ,Μαραθώνας κλπ).

Σαφώς αντιλαμβάνεστε ότι η προηγούμενη διοίκηση με σκοπό να σταματήσει ο έλεγχος και οι πιθανές νομικές συνέπειες της κακοδιαχείρισης εξάντλησε κάθε μέσον – και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Έφτασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας για να μας απομακρύνει από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, αμέσως μετά την έκδοση και επίδοση της δικαστικής απόφασης, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Επιδίωξαν να αφήσουν έκθετη την ΟΜΑΕ, με πιθανή ακύρωση όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου (Φθιώτιδος και PICK), όπως κινδύνεψαν αγώνες, με καταγγελίες μέλους της πρώην διοίκησης, για ματαίωση του Αχλαδοκαμπου. της Πορταριάς του Μαραθώνα.

Επίσης οι έκπτωτοι της προηγούμενης διοίκησης σας έστειλαν θριαμβευτική ανακοίνωση νίκης και με διθυράμβους ανακοίνωσαν την επιτυχία τους για την «σωτηρία» του χώρου!

Εμείς προσπαθήσαμε με κέφι, όρεξη και κυρίως διαφάνεια να οργανώσουμε διοικητικά και οικονομικά την ΟΜΑΕ και σε αυτό βοηθήσατε και εσείς με ποικίλους τρόπους.

Είναι πλέον στα χέρια σας το μέλλον της Ομοσπονδίας μας και συνεπώς του μηχανοκινήτου αθλητισμού και πρέπει να απομακρύνετε οριστικά αυτούς που με τις ενέργειες τους κάνουν ζημιά στον χώρο (ποιο είναι άραγε το κέρδος από την αναστάτωση λίγους μήνες προ των εκλογών;) και προσπαθούν μόνον να καλύψουν τα λάθη τους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Επαμεινώνδας Φατούρος

Μιχάλης Αποστολόπουλος

Κορίνα Φατούρου

Γιώργος Πολυζώης

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Χάρης Μπουροθανασόπουλος

Στέλιος Καγιάφας

Χρήστος Σαριγιαννίδης”

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τα αρχεία που αναφέρονται εντός του κειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου 2022);

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ