18 Ιουν 2017

24 heures du Mans 2017, εικοστή πρώτη ώρα: Η ανατροπή της ανατροπής!

Με πρόβλημα στον κινητήρα η Porsche 919 Hybrid με τον αρ. 1, μπροστά βρίσκεται πλέον το Oreca-Gibson της LMP2 (Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis), ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει η δεύτερη Porsche, για να προλάβει να κερδίσει εκείνη. Τα πάντα είναι ρευστά!

Το φως της ημέρας στην κλασική γαλλική πίστα των αγώνων ταχύτητας και αντοχής, φέρνει στο φως μια διαφορετική πραγματικότητα, με τη μάχη για τη νίκη στη γενική κατάταξη να είναι ακόμα ανοιχτή. Στην πρώτη θέση ήταν η Porsche 919 Hybrid με τον αρ.1 (Neel Jani, André Lotterer, Nicholas Tandy), με διαφορά 5 γύρων από τον δεύτερο. Η δεύτερη Porsche με τον αρ.2 (Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley) συνεχώς ανακάμπτει και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αγωνίζεται από την τρίτη θέση, με προφανή στόχο να προλάβει. Η εναπομείνασα Toyota στον αγώνα με τον αριθμό αρ. 8 (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) είναι στην ενδέκατη θεση, 20 γύρους πίσω από τον πρωτοπόρο και παλεύει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν υψηλότερα.

Η φτωχή σε συμμετοχές κατηγορία της LMP1, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των δύο ιαπωνικών πρωτοτύπων και την απουσία των Audi (έστω ως ιδιωτικών συμμετοχών) έχει φέρει πάρα πολύ ψηλά τα αγωνιστικά της κατηγορίας LM2, τα οποία μέχρι στιγμής κρατούν την πρώτη και την δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών (ώσπου να τα φτάσει η Porsche; Ίδωμεν). Δύο Oreca 07-Gibson ζουν το όνειρό τους προς το παρόν κι ελπίζουν να παραμείνουν εκεί. Πρόκειται για τα πρωτότυπα με τον αρ. 38 (Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis) της Jackie Chan DC Racing) και τον αρ.13 (Nelson Piquet Jr, David Heinemeier Hansson, Mathias Beche) της Vaillante Rebellon).

Στην κατηγορία LM GTE Pro τα πράγματα είναι πολύ λιγότερο ξεκάθαρα και οι μάχες συνεχίζονται, ενώ ο αγώνας σε τέσσερις περίπου ώρες τελειώνει. Την πρώτη θέση διατηρεί η Chevrolet Corvette C7 με τον αρ. 63 (Jan Μagnussen, Antonio Garcia, Jordan Taylort), που βρίσκεται στη 19η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας πίσω της την καυτή ανάσα της Porsche 911 RSR και του Ford GT με τον αρ. 67 της Ford Chip Ganassi Team UK (Andy Priaulx, Harry Tincknell, Luis Felipe Derani), που παλεύει για να φέρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία για τα χρώματα της Ford. Ένας μικρός πόλεμος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην κατηγορία LM GTE Am, όπου την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές προηγείται η Ferrari 488 GTE με τον αρ. 84 της JMW Motorsport (Robert Smith, William Stevens, Dries Vanthoor), η οποία βρίσκεται στην 29η θέση της γενικής κατάταξης και 40 γύρους πίσω από την επικεφαλής Porsche. Δύο ακόμη Ferrari 488 GTE, διαφορετικών όμως αγωνιστικών ομάδων, καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: