18 Ιουν 2017

24 heures du Mans 2017: O νόμος του ισχυροτέρου...

Η ανατροπή όλων των προγνωστικών δεν ολοκληρώθηκε, αφού η Porsche 919 Hybrid με τον αρ.2 (Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley) πρόλαβε το Oreca-Gibson της LMP2 (Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis) και κέρδισε τον αγώνα...

Για την γερμανική εταιρεία, ήταν η 19η νίκη στην ιστορία του αγώνα, αρχής γενομένης το 1970. Όμως, μέχρι πριν λίγες ώρες, τα πράγματα διαγράφονταν διαφορετικά. Την εικοστή πρώτη ώρα του 85ου 24ωρου αγώνα στο Le Mans είχαμε αγγίξει την ανατροπή της ανατροπής. Με πρόβλημα στον κινητήρα η Porsche 919 Hybrid με τον αρ. 1 υποχώρησε από την κορυφή, αφήνοντας στη θέση της το Oreca-Gibson της LMP2 (Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis). Ταυτόχρονα όμως ανέβαινε η δεύτερη Porsche με τον αρ.2 (Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley) η οποία μία ώρα αργότερα έσβησε οριστικά το όνειρο της ομάδας Jackie Chan DC Racing και δεν μας επέτρεψε να ξαναζήσουμε τις ημέρες του 1980, που η νίκη είχε πάει στην De Cadenet.

Το πρωινό της 18ης Ιουνίου στην κλασική γαλλική πίστα των αγώνων ταχύτητας και αντοχής, έφερνε στο φως μια διαφορετική πραγματικότητα, με τη μάχη για τη νίκη στη γενική κατάταξη να είναι ακόμα ανοιχτή. Στην πρώτη θέση ήταν η Porsche 919 Hybrid με τον αρ.1 (Neel Jani, André Lotterer, Nicholas Tandy), με διαφορά 5 γύρων από τον δεύτερο. Η δεύτερη Porsche με τον αρ.2 (Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley) συνεχώς ανέκαμπτε και αγωνιζόταν από την έκτη και αργότερα από την τρίτη θέση, με προφανή στόχο να προλάβει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Η εναπομείνασα Toyota στον αγώνα με τον αριθμό αρ. 8 (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) ήταν στην ενδέκατη θεση, 20 γύρους πίσω από τον πρωτοπόρο και πάλευε να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν υψηλότερα.

Η φτωχή σε συμμετοχές κατηγορία της LMP1, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των δύο ιαπωνικών πρωτοτύπων και την απουσία των Audi (έστω ως ιδιωτικών συμμετοχών) είχε φέρει πάρα πολύ ψηλά τα αγωνιστικά της κατηγορίας LMP2, τα οποία κράτησαν την πρώτη και την δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών (ώσπου να τα φτάσει η Porsche). Δύο Oreca 07-Gibson ζούσαν το όνειρό τους και ήλπιζαν να παραμείνουν εκεί. Πρόκειται για τα πρωτότυπα με τον αρ. 38 (Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis) της Jackie Chan DC Racing) και τον αρ.13 (Nelson Piquet Jr, David Heinemeier Hansson, Mathias Beche) της Vaillante Rebellon).

Στην κατηγορία LM GTE Pro οι μάχες συνεχίζονταν σχεδόν μέχρι το τέλος. Την πρώτη θέση έχασε τελικά την τελευταία ώρα του αγώνα η Chevrolet Corvette C7 με τον αρ. 63 (Jan Μagnussen, Antonio Garcia, Jordan Taylort), που βρέθηκε στη 19η θέση της γενικής κατάταξης. Νικήτρια η Aston Martin Vantage με τον αρ. 84 και τρίτο το Ford GT με τον αρ. 67 της Ford Chip Ganassi Team UK (Andy Priaulx, Harry Tincknell, Luis Felipe Derani), που πάλεψε με μεγάλη επιμονή για να φέρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία για τα χρώματα της Ford.

Ένας μικρός πόλεμος μεταξύ αγωνιστικών ομάδων διεξήχθη στην κατηγορία LM GTE Am, όπου κέρδισε η Ferrari 488 GTE με τον αρ. 84 της JMW Motorsport (Robert Smith, William Stevens, Dries Vanthoor), η οποία ολοκλήρωσε στην 27η θέση της γενικής κατάταξης και 35 γύρους πίσω από την επικεφαλής Porsche. Δύο ακόμη Ferrari 488 GTE, διαφορετικών όμως αγωνιστικών ομάδων, κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των αυτοκινήτων του Μαρανέλο στην κατηγορία.

Βατερλώ μέσα στη νύχτα...

Εκτός μάχης βρέθηκαν τα πρωτότυπα της Toyota, στο τέλος της ένατης ώρας του αγώνα! Η Porsche 919 Hybrid με τον αρ.1 (Neel Jani, André Lotterer, Nicholas Tandy) ανέλαβε τότε τα ηνία, πριν τελικά πέσει και αυτή θύμα στον πόλεμο της αξιοπιστίας. Στο τέλος της ένατης ώρας, η Τoyota εξακολουθούσε να διατηρεί την πρώτη θέση και η Porsche να παραμένει δεύτερη. Όμως, όλα τα δεδομένα ανετράπησαν μέσα σε 15 λεπτά. Λίγο νωρίτερα, οι Ιάπωνες είχαν το TS050 Hybrid αρ. 8 (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) στα pits για περισσότερη από μιάμιση ώρα, βλέποντάς το να πέφτει στην κατάταξη από την 2η στην 54η θέση (μέχρι στιγμής). Ωστόσο, είχαν τα άλλα δύο πρωτότυπά τους (αρ.7 με οδηγούς τους Mike Conway, Kamui Kobayashi, Stéphane Sarrazin και αρ.9 με τους Nicolas Lapierre, Yuji Kunimoto, Jose Maria Lopez) στην πρώτη και στην τρίτη θέση, ενώ ανάμεσά τους παρεμβαλόταν η Porsche 919 Hybrid αρ.1 (Neel Jani, André Lotterer, Nicholas Tandy).

Πέντε ώρες νωρίτερα, οι Γερμανοί έζησαν την ίδια αγωνία, έχοντας την 919 Hybrid με τον αρ.2 (Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley) στα pits για σχεδόν μια ώρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βρεθεί 19 γύρους πίσω από την κορυφή, πέφτοντας στην 55η θέση της γενικής κατάταξης. Κατόρθωσαν όμως να το επαναφέρουν και την ένατη ώρα το πρωτότυπο είχε ανέβει στην 20η θέση (ναι, είναι αυτό που τελικά νίκησε τον αγώνα). Όλα εξαρτώνταν από το πόσο αξιόμαχα θα παρέμεναν τα αγωνιστικά τους και από το αν θα άντεχαν τους εξοντωτικούς ρυθμούς του Le Mans (και να σημειωθεί ότι βροχή δεν έχει πέσει, ώστε να περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα). Το παιχνίδι τελικά κρίθηκε στην αξιοπιστία, με την Toyota να βλέπει τα δύο εναπομείναντα αγωνιστικά της να βγαίνουν εκτός μάχης μέσα σε 15 λεπτά της ώρας (από τις δύο εως τις δύο και τέταρτο το πρωί, ώρα Ελλάδος) και την Porsche να οδεύει ύστερα από πολλές περιπέτειες σε άλλη μια νίκη. Για το Τoyota TS050 Hybrid αρ. 8 (Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakajima) που απέμεινε στον αγώνα, για την τιμή των όπλων, ήρθε η ένατη θέση στον τερματισμό. Ασφαλώς, δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελαν οι Ιάπωνες...

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: