Αγώνες Διεθνείς αγώνες

24 heures du Mans: μετά την 8η ώρα

Τα δύο Toyota TS 050 Hybrid διατηρούν την πρωτοπορία, έχοντας αφήσει δύο γύρους πίσω τους στην τρίτη θέση το BR1 της ρωσικής ομάδας SMP Racing.

 

Οι πρώτες οκτώ ώρες του αγώνα κύλησαν σχετικά ήσυχα για τις συνθήκες που συνήθως επικρατούν στο Le Mans, με πιο σοβαρό συμβάν την άσχημη έξοδο της Chevrolet Corvette C7R #64, που ως εκείνη την ώρα κρατούσε τα πρωτεία στην κατηγορία Le Mans GTE Pro. Στη μάχη για την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης προηγείται η Toyota TS 050 Hybrid #7 (Mike Conway -Kamui Kobayashi -Jose Maria Lopez, παρά τον χρόνο που έχασε σε μια μικροέξοδο χωρίς άλλες συνέπειες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το δεύτερο αγωνιστικό της Toyota Gazoo Racing (#8 Sebastien Buemi -Kazuki Nakajima -Fernando Alonso) με διαφορά μόλις ένα λεπτό, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα έχουν επισκεφτεί τα pits από 12 φορές. Οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα μέχρι στιγμής, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας επικράτησε ηλιοφάνεια. Η νύχτα στο Le Mans, η πιο δύσκολη σε όλα τα επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αρχίζει τώρα και θα κρίνει πολλά.

Στην κατηγορία LMP2 τα ηνία κρατά το Oreca 07-Gibson της ρωσικής ομάδας G-Drive Racing (#26 RUSINOV Roman -VAN UITERT Job -VERGNE Jean-Eric), με την Alpine A470-Gibson (#36 LAPIERRE Nicolas -NEGRÃO André -THIRIET Pierre) της γαλλικής ομάδας Signatech Alpine Matmut να καιροφυλακτεί στα 15 δευτερόλεπτα.

Στην 27η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται μέχρι στιγμής η Porsche 911 RSR της Porsche GT Team που προηγείται στην κατηγορία LM GTE Pro (#92 CHRISTENSEN Michael -ESTRE Kevin -VANTHOOR Laurens), με μια Ferrari F488 Evo και ένα Ford GT να ακολουθούν στα 8 και στα 11 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Το Ford GT της αμερικανικής ομάδας Keating Motorsports (#85 KEATING Ben -BLEEKEMOLEN Jeroen -FRAGA Felipe) αγωνιζόμενο στην 42η θέση ηγείται της κατηγορίας LM GTE Am, έχοντας ένα γύρο πίσω του δύο Porsche 911 RSR.

Σε κάθε περίπτωση και με 15 ώρες να απομένουν ως τον τερματισμό τα πάντα είναι ρευστά, ιδιαίτερα για τις δύο μικρές κατηγορίες (αν μπορείς να τις πεις... μικρές, με Aston Martin, Porsche, Ferrari και Ford μέσα). Νεώτερες πληροφορίες για την εξέλιξη του διάσημου γαλλικού αγώνα αντοχής, αύριο το πρωί...

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου