Αγώνες Διεθνείς αγώνες

To αερόπλοιο της Goodyear επιστρέφει στον ευρωπαϊκό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το Goodyear Blimp θα πραγματοποιήσει πτήσεις για να καλύψει τους αγώνες 24 Ώρες του Le Mans και του Nürburgring και με αυτόν τον τρόπο μετά από περισσότερα από 35 χρόνια θα εμφανιστεί επάνω από έναν ευρωπαϊκό αγώνα.

Για πολλούς οπαδούς της F1 και του Le Mans στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, η άφιξη του Goodyear Blimp αποτελούσε μια αξέχαστη στιγμή. Από τότε, το εμβληματικό Goodyear Blimp βρισκόταν συχνά στους αγώνες NASCAR. 35 χρόνια μετά και την τελευταία εμφάνιση του σε αγώνα σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, θα εμφανιστεί για μια ακόμα φορά στα πιο διάσημα events του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Goodyear Blimp θα γιορτάσει την επιστροφή της Goodyear στον ευρωπαϊκό και διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό, συνοδεύοντας την στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στον αγώνα 24 Hours of Le Mans, πριν ξεκινήσει την επόμενη πτήση του για το Nürburgring όπου θα συνοδεύσει τους αγώνες του WTCR (FIA World Touring Car Cup) ως αναπόσπαστο κομμάτι των θρυλικών αγώνων 24 Ωρών του Nürburgring. Το Goodyear Blimp είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο που είναι πρεσβευτής της μάρκας για σχεδόν έναν αιώνα. Έχει δώσει το παρών σε ιστορικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ενώ έκανε την εντυπωσιακή του επιστροφή στην Ευρώπη, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Goodyear_Zeppelin_NT

Το Goodyear Blimp που λειτουργεί στην Ευρώπη είναι ένα ημιάκαμπτο αεροσκάφος Zeppelin NT, με την επωνυμία Goodyear. Αυτό το μοντέλο είναι το μεγαλύτερο ημιάκαμπτο αεροσκάφος στον κόσμο σήμερα κι έχει μήκος 75 μέτρα, πλάτος έως 19,5 μέτρα και ύψος 17,4 μέτρα. Η επιστροφή του Goodyear Blimp στα ευρωπαϊκά αγωνιστικά δρώμενα αυτό τον Σεπτέμβριο γιορτάζει την επιστροφή την επιστροφή της Goodyear στον ευρωπαϊκό και διεθνές μηχανοκίνητο αθλητισμό η οποία και ανακοινώθηκε στoν αγώνα Hours of Le Mans το 2019. Τώρα η Goodyear ετοιμάζεται για την πρώτη της εμφάνιση στο Le Mans, από την εποχή της επιστροφής της σε αγώνες αντοχής υψηλού επιπέδου.

Όλα αυτά ενισχύονται περαιτέρω από μια άκρως σημαντική εταιρική συνεργασία της με το Eurosport που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και που θα συμπεριλαμβάνει τηλεοπτική και ψηφιακή προβολή της Goodyear σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πετώντας πάνω από το Le Mans, το Goodyear Blimp θα προσφέρει μοναδική εναέρια τηλεοπτική κάλυψη, σε ζωντανή σύνδεση με πλάνα από την δράση στην αγωνιστική πίστα, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως εντυπωσιακός πρεσβευτής της μάρκας Goodyear για το κοινό. Το Goodyear Blimp θα κάνει αισθητή την παρουσία του και στο Nürburgring και πάλι παρέχοντας τηλεοπτική κάλυψη του WTCR- FIA World Touring Car Cup, ως μέλος του αγώνα 24 Ωρών του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, το WTCR εκπροσωπεί το κορυφαίο επίπεδο αγώνων αυτοκινήτου παγκοσμίως στο οποίο η Goodyear ορίστηκε ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε κάθε αυτοκίνητο αυτής της δημοφιλούς διοργάνωσης.

Το Goodyear Blimp που πετάει στην Ευρώπη είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με τα τρία Goodyear Blimp που διαθέτει η Goodyear στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα συγκεκριμένα Blimp κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το NASCAR για το οποίο η Goodyear είναι αποκλειστικός προμηθευτής, καθώς και στους αγώνες μπάσκετ του NBA, σε αγώνες ποδοσφαίρου Αμερικανικών Κολλεγίων και σε τουρνουά PGA golf.

Ωστόσο το Goodyear Blimp έχει σημειώσει λαμπρή ιστορία και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μεταξύ του 1972 και 1986 ένα Goodyear Blimp με την ονομασία Europa έκανε την εμφάνισή του σε μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, εκκινώντας από κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως οι 24 Hours of Le Mans, το Γερμανικό Grand Prix, και το Γαλλικό Πρωτάθλημα Τένις, καθώς και σε σημαντικά κοινωνικά γεγονότα όπως σε δύο βασιλικούς βρετανικούς γάμους. Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου