19 Ιουλ 2018

Αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στην Formula E

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στο πρωτάθλημα της Formula E ξεκίνησε επίσημα με την καρό σημαία στον τελευταίο γύρο της τέταρτης σεζόν του πρωταθλήματος, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη την  περασμένη Κυριακή.

Nissan Formula E

Η Nissan θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula E κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν, που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο είναι το πρώτο ιαπωνικής προέλευσης που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες, ανά την υφήλιο, το 2018 και το 2019.

Το αυτοκίνητο της Nissan για την  Formula E έρχεται ως συνέχεια της κυκλοφορίας της  δεύτερης γενιάς  του Nissan Leaf.

Η Nissan, ως κατασκευαστής του Nissan Leaf, του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στον Ευρώπη αλλά και σεολόκληρο τον κόσμο, αξιοποιεί το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αγώνων για να παρουσιάσει τη στρατηγική του Nissan Intelligent Mobility. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκεκριμένης στρατηγικής, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως μέχρι το οικονομικό έτος 2022, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των μοντέλων e-POWER.

Η Nissan ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula E στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ παρουσίασε το όχημα της Formula E, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Nissan Formula E
  • Nissan Formula E
Ετικέτες: