31 Οκτ 2017

Αποχωρεί από το Dakar η Peugeot

Όπως αναμενόταν, η Peugeot ανακοίνωσε και επίσημα ότι μετά το Ράλλυ Dakar του 2018 θα σταματήσει το πρόγραμμα του Dakar.

Το τελευταίο διάστημα, έμοιαζε σχεδόν δεδομένο ότι η Peugeot θα τερμάτιζε μετά το Ράλλυ Dakar του 2018 το σχετικό πρόγραμμα. Οι Γάλλοι είχαν κυριαρχήσει τα δύο τελευταία χρόνια στον αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν είχαν κάτι να αποδείξουν. Όμως, το στοιχείο που τους ώθησε στην άμεση αποχώρηση τους είναι η αλλαγή των κανονισμών που θα διέπουν το σπορ στο άμεσο μέλλον, και θα έχουν σαν αποτέλεσμα τα πισωκίνητα αυτοκίνητα να έχουν πλέον σημαντικό μειονέκτημα. Ο επικεφαλής της Peugeot Sport, Bruno Famin, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Από τη στιγμή που αυτό θα είναι το τελευταίο Dakar για την Peugeot στοχεύουμε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και να αποχωρήσουμε με εντυπωσιακό τρόπο. Όμως, ως γνωστόν σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα. Το πιο δύσκολο αφού καταφέρεις να κερδίσεις είναι να το κάνεις ξανά.”

Με ξεκάθαρο στόχο την κυριαρχία και το 2018, η Peugeot διατήρησε την ίδια σύνθεση των τελευταίων ετών, με τους Stephane Peterhansel, Sebastien Loeb, Carlos Sainz και Cyril Despres να οδηγούν τα 3008 DKR. O Peterhansel είπε σχετικά: “Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο πιο πολύ θέλεις να επαναλαμβάνεις τη νίκη σου. Αυτή η χρονιά θα είναι ιδιαίτερη για μένα, αφού θα είναι η 29η φορά που θα συμμετέχω στον αγώνα. Αν θα είναι η τελευταία μου ή όχι είναι άγνωστο και θα το δούμε στο μέλλον. Στόχος όλων μας στην ομάδα είναι να κερδίσουμε για την Peugeot και να αποχωρήσουμε με εντυπωσιακό τρόπο.”

Ο Sebastien Loeb από την πλευρά του, έχει καταφέρει να τεθεί επικεφαλής τα δύο τελευταία χρόνια στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει. Και αυτή ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία. “Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα μου. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε φέτος είναι να αποκτήσουμε και αξιοπιστία, η οποία θα φέρει και το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι είμαστε στη μάχη της κορυφής και το αποδείξαμε φέτος στο Dakar, στο Silk Way και στο Ράλλυ του Μαρόκο. Ακόμα και έτσι βέβαια, μετράμε μόλις έξι συμμετοχές στους αγώνες Rally Raid και θα υπολειπόμαστε σε εμπειρία σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί, αλλά και εγώ με τον Daniel (Elena). Είμαστε καλύτεροι από κάθε άποψη.”_Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: