Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Audi: Αποσύρεται από το DTM στο τέλος του 2020

Την απόφαση να μη συνεχίσει την εμπλοκή της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM) μετά το πέρας της φετινής σεζόν, ανακοίνωσε η Audi.

Οι εξελίξεις με την πανδημία του νέου κορονοϊού και όχι μόνο, οδήγησαν την Audi σε επαναπροσδιορισμό των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, που είναι ευρύτερα γνωστό ως DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Audi βρίσκεται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων για δύο βασικούς λόγους. Αφενός, στοχεύει να αναδειχθεί σε "πάροχο πολυτελούς κινητικότητας με πράσινο αποτύπωμα", κοινώς, εστιάζει σε τεχνολογίες εκπομπής μειωμένων ή ρύπων. Άλλωστε, όπως έχει η ίδια ανακοινώσει, μέχρι το 2025 αναμένει το 40% των πωλήσεών της, να αφορά σε αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα οχήματα. Αφετέρου, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε και στο πλαίσιο των οικονομικών προκλήσεων που θα προκύψουν, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, που αλλάζει πολύ το τοπίο όσον αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά.

Η απόφαση της Audi να αποσυρθεί από το DTM έχει ιστορική σημασία, αφού η φίρμα συμμετείχε στο θεσμό κατά την περίοδο 1990-1992 και από το 2000 μέχρι φέτος, με επιτυχία. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 23 τίτλους, εκ των οποίων οι 11 ήταν Πρωταθλήματα Οδηγών, ενώ επιπλέον σημείωσε 114 νίκες, 345 τερματισμούς στο βάθρο, 106 pole positions και 112 ταχύτερους χρόνους. Η περσινή σεζόν (2019) υπήρξε η πιο επιτυχημένη για την Audi, αφού τα αυτοκίνητά της κατέκτησαν όλους τους τίτλους και σημείωσαν ιστορικές επιδόσεις.

Από εδώ και στο εξής, κεντρική θέση στην πολιτική της Audi αναφορικά με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, παίρνει η εμπλοκή στη Formula E, όπου η γερμανική μάρκα έχει επιτυχημένη εμπλοκή από το 2014. Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία αναζητά και άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να συμπληρώσει την εμπλοκή της.

Ο Markus Duesmann, Πρόεδρος Management της Audi AG, δήλωσε: "H Audi έδωσε μορφή στο DTM και το DTM έδωσε μορφή στην Audi. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δύναμη του motorsport - τεχνολογικά και συναισθηματικά. Με αυτή την ενέργεια, στοχεύουμε να μετατραπούμε σε πάροχο σπορ και βιώσιμης ηλεκτρικής κινητικότητας. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην πίστα και αγωνιζόμαστε συστηματικά για το αυριανό "Vorsprung". Η Formula E προσφέρει μια πολύ ελκυστική πλατφόρμα για αυτό. Για να το συμπληρώσουμε, διερευνούμε άλλες προοδευτικές δομές μηχανοκίνητου αθλητισμού για το μέλλον."

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου