Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Coppa delle Alpi by Mille Miglia

Διανύοντας μία διαδρομή 1.200 χιλιομέτρων, 45 πληρώματα από 14 διαφορετικές χώρες ταξίδεψαν στους δρόμους τεσσάρων διαφορετικών κρατών διασχίζοντας τα πιο όμορφα Αλπικά τοπία. 

Με την έναρξη της εορταστικής περιόδου, η Coppa delle Alpi ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου από την Brescia, την θρυλική πόλη που είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα Mille Miglia. Το νέο ράλλυ αντοχής συγκέντρωσε 45 vintage αυτοκίνητα χρονολογίας από το 1919 μέχρι το 1976 προσφέροντας έντονες συγκινήσεις μέσα από τις πιο εντυπωσιακές Αλπικές κορυφές.

Ακολουθώντας την διαδρομή μέσα από την Ιταλία, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ελβετία, οι αγωνιζόμενοι κάλυψαν περίπου 1.200 χιλιόμετρα οδικώς με τέσσερα στάδια αντιστοίχως οδηγώντας στο Bressanone, Seefeld, St. Moritz και τέλος στην Pontedi Legno.

Το πλήρωμα που νίκησε στον πρώτο αγώνα της Coppa delle Alpi by Mille Miglia ήταν οι Nino Margiotta και Guido Urbini στο τιμόνι μιας Volvo PV 444 του 1947.

Ο Nino Margiotta είχε να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό του Gianmario Fontanella που οδηγούσε μια Porsche 356 A 1600 του 1955 μαζί με την Anna Maria Covelli. Την τρίτη θέση κέρδισε ένα έμπειρο ζεύγος από την Μπολόνια αποτελούμενο από τον Massimo Zanasi και την Barbara Bertini στο τιμόνι μιας Volvo Amazon P120 του 1958.

Πιστή στη δέσμευσή της στον αγώνα Mille Miglia από το 1988, η Chopard ήταν ο βασικός χορηγός και ο επίσημος χρονομέτρης αυτού του εναρκτήριου αγώνα Coppa delle Alpi.

Δελτίο Τύπου

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου