07 Ιαν 2018

Dakar 2018: Μετά τη 2η ειδική διαδρομή

Η Peugeot ξεκίνησε δυναμικά τη δεύτερη μέρα τερματίζοντας με το 3008 Maxi στις θέσεις 1-2-3 μετά και την ολοκλήρωση της 2ης ειδικής διαδρομή του αγώνα.

Cyril Despres

Μετά τη πρώτα 31 «διερευνητικά» αγωνιστικά χιλιόμετρα χθες στην ειδική διαδρομή 1, τα πληρώματα ξεκίνησαν σήμερα για τον πραγματικό μαραθώνιο του Dakar Rally καλύπτοντας μια συνολική «λούπα» μήκους 267 χιλιομέτρων που ξεκινούσε και κατέλληγε στην πόλη Pisco μέσα από τους πάντοτε απαιτητικούς αμμόλοφους της περιοχής Ica του Περού. Ύστερα από μια αρκετά περιπετειώδη ημέρα σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Cyril Despres ήταν αυτός που κατάφερε τελικά να «γράψει» τον πρώτο χρόνο με το 3008 Maxi με διαφορά 48 μόλις δλ. από τον συνοδοιπόρο του στην Peugeot, Stephane Peterhansel, που με την επίδοσή του αυτή φιγουράρει πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, μόλις 27 δλ. πίσω από τον συμπατριώτη του.

Την κυριαρχία της γαλλικής ομάδας, παρά το κακό χθεσινό ξεκίνημά του, έρχεται να υπερθεματίσει η τρίτη θέση την οποία κατάφερε να καταλάβει σήμερα ο Sebastien Loeb, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της πρώτης ειδικής διαδρομής του αγώνα… χωρίς φρένα. Εντούτοις, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC μπόρεσε σήμερα να ανακάμψει και απαλλαγμένος από τεχνικά ζητήματα να βρει το γνώριμα ταχύ ρυθμό του τερματίζοντας 3 λεπτά και 8 δλ. πίσω από τον πρωτοπόρο μέχρι και αυτή τη στιγμή οδηγό του 40ου Dakar Rally. Στη γενική δε κατάταξη, ο Αλσατός βρίσκεται στην 4η θέση, μόλις 25 δλ. πίσω από τον Giniel de Villiers, που με τα χρώματα της Toyota Gazzo Racing, φιγουράρει στην τρίτη θέση.

Ο Carlos Sainz, ο οποίος σημείωσε τον 6ο καλύτερο χρόνο της ημέρας, καθυστέρησε αρκετά προς το τέλος της ειδικής σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις οδηγούς της γαλλικής ομάδας, και έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης με διαφορά μεγαλύτερη των 13 λεπτών από το ομόσταλό του, Cyril Despres. Από τη μεριά του, ο χθεσινός νικητής, Nasser Al-Attiyah, έχασε σήμερα σχεδόν 15 λεπτά με το τετρακίνητο Toyota Hiilux του, εξαιτίας και της αδιαθεσίας του συνοδηγού του, Matthieu Baumel, πέφτοντας έτσι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, 12 λεπτά και 15 δλ. πίσω από την κορυφή και μόλις 35 δλ. εμπρός από τους αργεντινούς Orlando Terranova και Bernardo Graue της ομάδας X-Raid. Στην έβδομη θέση της κατάταξης του αγώνα βρίσκεται ο Mikko Hirvonen με το εναπομείναν buggie της βρετανικής εταιρείας, ενώ ο Ισπανός Nani Roma, χάνοντας 22 σχεδόν λεπτά, έπεσε 11ος. Για την ομάδα της Mini, η 2η ε.δ. απεδείχθη καταστροφική, μιας και ο Bryce Menzies τούμπαρε στο 2ο μόλις χιλιόμετρο, χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα για το πλήρωμα, ενώ από τη μεριά του, ο Yazeed Al-Rajhi, συγκρούστηκε με το Mini του Boris Garafulic._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Cyril Despres
  • Giniel de Villiers
  • Mikko Hirvonen
  • Nasser Al-Attiyah
  • Sebastien Loeb
  • Stephane Peterhansel
Ετικέτες: