16 Ιαν 2018

Dakar 2018: Ποινή 10 λεπτών στον Carlos Sainz

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή 10 λεπτών στον πρωτοπόρο του φετινού Dakar Rally, που σήμερα συνεχίζεται κανονικά μετά την ακύρωση της χθεσινής ειδικής διαδρομής, με το επιχείρημα πως ο Ισπανός οδηγός της Peugeot Total χτύπησε το quad του Kees Koolen χωρίς εν συνεχεία να σταμάτησει για να τον βοηθήσει.

Carlos Sainz

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Kees Koolen, ο Carlos Sainz χτύπησε το quad με το νούμερο 254 που ο Ολλανδός πρώην CEO της booking.com οδηγούσε κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής La Paz-Uyuni χωρίς στη συνεχεία να σταματήσει παρέχοντάς του την απαραίτητη για τις περιστάεις βοήθεια. Οι αγωνοδίκες έκριναν ως αληθείς τους ισχυρισμούς του 52χρονου, με αποτέλεσμα να επιβάλλουν ποινή 10 λεπτών στον Ισπανό, ο οποίος αυτή τη στιγμή ηγείται της φετινού αγώνα με διαφορά 56 πλέον λεπτών και 37 δλ. του Nasser Al-Attiyah.

Από τη μεριά του, ο Carlos Sainz εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε καμία επαφή του 3008 Maxi με το Maxxis BR1 690 του Ολλανδού.

«Είναι πολύ άδικο, καθώς δεν υπήρχε κανένα περιστατικό. Δόξα το Θεό, δεν τον άγγιξα. Είμαι πολύ απογοητευμένος και αηδιασμένος, αλλά δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει», είπε ο Ισπανός.

Και προσέθεσε:

«Λυπάμαι για αυτόν, για τον φόβο που πήρε. Και εγώ τρόμαξα, γιατί ήταν πολύ κοντά. Αλλά γιατί 10 λεπτά; Γιατί όχι ένα λεπτό; Γιατί όχι μία ώρα; Δεν άγγιξα κανέναν, το αυτοκίνητο δεν έχει κανέναν σημάδι, ούτε και το quad του».

Μιλώντας για αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό, ο Sainz είπε:

«Πέρασε το δρόμο, έχασε τον έλεγχο του quad,  αλλά επανήλθε στο δρόμο. Πραγματικά, έσωσα ένα ατύχημα. Είναι αλήθεια ότι πέρασα πολύ κοντά του, αλλά δεν τον χτύπησα. Νομίζω ότι τερμάτισε την ειδική 12ος, αν τον είχα χτυπήσει θα ήταν χειρότερα. Αν τον είχα χτυπήσει, θα σταματούσα. Ποτέ δεν χτυπάω κανέναν».

Μέσω δηλώσεών του ο επικεφαλής της ομάδας, Bruno Famin, είπε πως η Peugeot θα εφεσιβάλει την απόφαση των αγωνοδικών._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Carlos Sainz
  • Carlos Sainz
Ετικέτες: