top icon
Διεθνείς αγώνες

Dakar 2022 8η ημέρα: Ο Sebastien Loeb πλησιάζει σε απόσταση βολής τον Nasser Al-Attiyah

Οι Sebastien Loeb–Fabian Lurquin, για ακόμη μία ημέρα ήταν ταχύτεροι των Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους.

Η ειδική διαδρομή Al Dawadimi > Wadi Ad Dawasir, μήκους 394 αγωνιστικών χιλιομέτρων, έδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στο Dakar.

Στα αυτοκίνητα, η σημερινή ημέρα άνηκε στην Audi, η οποία είδε τους Mattias Ekstrom-Emil Bergkvis με το RS Q e-tron να πετυχαίνουν τον ταχύτερο χρόνο και να κερδίζουν την τους ειδική διαδρομή στο Dakar ενώ ανέβηκαν στην 11η θέση στην γενική κατάταξη. Το πλήρωμα δήλωσε μετά το τέλος της διαδρομής πως είναι πολύ χαρούμενο με την επίδοση τους. Κορυφαίους χρόνους σήμερα για την Audi σημείωσαν επίσης οι Stéphane Peterhansel-Edouard Boulanger (2ος χρόνος) και Carlos Sainz-Lucas Cruz (4ος χρόνος).

Μετά τη χθεσινή επίθεση των Sebastien LoebFabian Lurquin (Hunter T1+), όλοι οι φίλοι του Dakar περίμεναν ανάλογη συνέχεια για τη μάχη της κορυφής. Από τα πρώτα στάδια της διαδρομής ο Γάλλος πρωταθλητής ήταν σε ρυθμό WRC, με μόνο στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο έναντι των Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel. Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν την ε.δ. μείωσαν όμως με τον 3ο χρόνο που πέτυχαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους στα 37′ 58″.

Τρομακτική ήταν όπως δήλωσε μετά το τέλος της ε.δ. η σημερινή ημέρα για τον Nasser Al Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ, εκτός από ένα κλαταρισμένο ελαστικό, αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με το καινούργιο διαφορικό του Toyota Hilux T1+. Το πλήρωμα των Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel, χρειάστηκε να οδηγήσει για πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής με κίνηση στους εμπρός τροχούς, παρολαυτά τα 7 λεπτά που έχασαν από τους Sebastien LoebFabian Lurquin, δείχνουν την προσπάθεια που κατέλαβαν για να μειώσουν την χρονική απώλεια. Παρά τα σημερινά προβλήματα συνεχίζουν να προηγούνται στον αγώνα.

Οι Yazeed Al Rajhi-Michael Orr (Toyota Hilux Overdrive), παρέμειναν στην τρίτη θέση παρά τον 10ο χρόνο που πέτυχαν σήμερα. Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν οι Jacub Przygonski-Timo Gottschalk (Mini John Cooper Works), εκμεταλλευόμενοι τα μηχανικά προβλήματα των Lucio Alvarez-Armand Monleon (Toyota Hilux Overdrive), οι οποίοι έπεσαν πολύ πίσω στην κατάταξη.

Οι πέμπτοι στη γενική κατάταξη Orlando Terranova-Daniel Oliveras Carreras (Hunter T1+) για ακόμη μία ημέρα εντυπωσιάζουν με τον σταθερό αλλά ταυτόχρονα ταχύτατο ρυθμό που ακολουθούν. Το πλήρωμα όπως δήλωσε προσπαθεί να πιέσει σε σημεία που “πρέπει”, αυτό τους χαρίζει όπως φαίνεται από πλευράς χρόνων το πλεονέκτημα έναντι άλλων πληρωμάτων. Επόμενος στόχος τους είναι η τέταρτη θέση.

Στην έκτη θέση βρίσκονται οι Vladimir Vasilyev-Oleg Uperenko (BMW X5), οι οποίοι μάχονται να κρατηθούν μπροστά από τους Giniel de VilliersDennis Murphy (Toyota Hilux T1+). Μετά τα χθεσινά προβλήματα που αντιμετώπισε, το πλήρωμα των Giniel de VilliersDennis Murphy κατάφερε να σημειώσει τον 9ο χρόνο και να ανέβει στην έβδομη θέση.

Στις μοτοσυκλέτες, για ακόμη μία ημέρα είχαμε αλλαγές σε επίπεδο κορυφής. Άλλωστε στο φετινό Dakar η διεκδίκηση της νίκης στη κατηγορία των μοτοσυκλετών αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ταχύτερος όλων στη σημερινή διαδρομή ήταν ο Sam Sunderland (Gas Gas), ο Βρετανός ανέβηκε από την τέταρτη στη πρώτη θέση οδηγώντας όπως δήλωσε στο όριο. Τόνισε επίσης πως για να κερδίσεις το Dakar, πρέπει να κερδίζεις ειδικές διαδρομές, παρολαυτά δεν έχει κριθεί τίποτα καθώς η διαφορά είναι πολύ μικρή. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε ο Matthias Walkner (KTM), ο οποίος για ακόμη μία μέρα ήταν σταθερός και πλεον βρίσκεται 3′ 45″ από την κορυφή. Στην τρίτη θέση με διαφορά 3′ 45″ από τον πρώτο, υποχώρησε ο Adrien Van Beveren (Yamaha), με τον 9ο χρόνο που σημείωσε σήμερα.

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον αναβάτη της Honda Pablo Quantanilla. Ο Χιλιανός, κερδίζοντας την ειδική διαδρομή κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ενώ βρίσκεται μόλις 5′ 30″ από το να διεκδικήσει τη νίκη στο φετινό Dakar. Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna), πέτυχε μόλις τον 93ο χρόνο, πέφτωντας στην 80η θέση της κατάταξης, παρολαυτά συνεχίζει χωρίς προβλήματα.

Στα Quads, Alexandre Giroud (Yamaha YZF 700), με τον ταχύτερο χρόνο που σημείωσε, κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Pablo Copetti (Yamaha Raptor), ο οποίος πέτυχε τον 2ο χρόνο. Αλλαγή είχαμε στην τελευταία θέση του βάθρου. Ο Aleksandr Maksimov (Yamaha YFM 700R), αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και τέθηκε εκτός αγώνα. Το βάθρο στα Quads, συμπληρώνει ο Πολωνός Kamil Wisniewski (Yamaha Raptor 700).

Στα ελαφρά οχήματα, ταχύτεροι για ακόμη μία ημέρα οι Seth Quintero-Dennis Zenz (OT3-02), οι οποίοι βρίσκονται σε δικό τους αγώνα αν και δεν διεκδικούν τίποτα. Στη κορυφή συνεχίζουν να βρίσκονται οι Francisco Lopez Contardo-Juan Pablo Latrach Vinagre (Can-Am XRS), οι οποίοι συνεχίζουν να προηγούνται με διαφορά μεγαλύτερη της 1 ώρας από τους δεύτερους Sebastian Eriksson-Wouter Rosegaar (Can-Am Maverick X3). Αλλάγή είχαμε στην τρίτη θέση καθώς μετά το μηχανικό πρόβλημα των Christina Gutierrez Herrero-Francois Cazalet (OT3 – 01), οι Fernando Alvarez-Xavier Panseri (Can-Am Maverick X3), πέρασαν στην τρίτη θέση.

Στα SSV, η “μάχη καλά κρατεί”, οι Austin Jones-Gustavo Gugelmin (Can-Am Maverick XRS), μπορεί να βρίσκονται στην πρώτη θέση, είδαν όμως τους δεύτερους Gerard Farres Guell-Diego Ortega Gil (Can-Am Maverick XRS), και τους Michal Goczal-Szymon Gospodarczyk (Can-Am Maverick XRS), οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση να μειώνουν τη διαφορά με 4 ειδικές διαδρομές να απομένουν.

Στα φορτηγά, η KAMAZ είδε και σήμερα τα πληρώματά της να πετυχαίνουν κορυφαίους χρόνους και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Την ε.δ. κέρδισαν οι Dmitry Sotnikov-Ilgiz Akhmetzianov-Ruslan Akhmadeev, με τους δεύτερους Eduard Nikolaev-Evgeni Iakolev-Vladimir Rybakov, να βρίσκονται 11′ 25″ σε “απόσταση βολής”. Στην τρίτη θέση παραμένουν οι Anton Shibalov-Dmitrii Nikitin-Ivan Tatarinon.

Το Dakar Classic, συνεχίζει το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία αγωνίζονται οι Βαγγέλης Μπερσής-Φώτης Κουτσουμπός με Mitsubishi Pajero Evolution της Mitsubishi Ralliart Team Italy. Για ότι νεότερο για το ελληνικό πλήρωμα θα ενημερωθείτε εκ νέου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, το 44ο Dakar θα συνεχιστεί με την ειδική διαδρομή, Al Dawadimi > Wadi Ad Dawasir, μήκους 287 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το Dakar 2022 θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του Eurosport, όπου κάθε βράδυ θα υπάρχει ανασκόπηση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κάθε αγωνιστικής ημέρας.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Dailymotion και συγκεκριμένα στο: https://www.dailymotion.com/Dakar, θα υπάρχει κάθε βράδυ ξεχωριστό επεισόδιο για τα όσα έχουν συμβεί στην εκάστοτε αγωνιστική ημέρα.

Επιπρόσθετα η πλατφόρμα της Red Bull TV: https://www.redbull.com/int-en/events/dakar-rally-south-america, στην οποία μπορεί ο κάθε ένας να κάνει την εγγραφή πολύ εύκολα, θα παρέχει κάλυψη του αγώνα καθώς και πληθώρα άλλων επιλογών δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσα συμβαίνουν στο Dakar 2022.

Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Dakar, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για το Dakar 2022, συμμετοχές της εκάστοτε κατηγορίας, αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά το σημαντικό αυτό γεγονός.

Σην επίσημη εφαρμογή: https://www.dakar.com/en/mobile-application του αγώνα, θα μπορείτε να “ακολουθείτε” και να ενημερώνεστε για κάθε νέο του Dakar 2022.

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής δικτύωσης facebook, των Βαγγέλη Μπερσή-Φώτη Κουτσουμπό, θα μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό από την ομάδα τους, βίντεο, φωτογραφίες αλλά και νέα για τα όσα συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια του Dakar 2022. Σας επισυνάπτουμε το λινκ: https://www.facebook.com/Greek-Dakar-rally-team-2022-103749358768022

Ενώ στην προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook του αναβάτη Βασίλη Μπούδρου:https://www.facebook.com/vasilis.boudros, θα μπορείτε να μάθετε τα τελευταία νέα του Έλληνα αγωνιζόμενου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAKAR, EUROSPORT, AUDI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ