Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Dakar - 2η ημέρα: Ημέρα Αφρικής... (+video)

Η δεύτερη ημέρα του Dakar έφερε ανακατατάξεις στις κατηγορίες, με την Αφρική να έχει την τιμητική της, αφού από εκεί κατάγονταν οι ταχύτεροι σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Μετά την πρώτη, αναγνωριστική αλλά διόλου εύκολη ημέρα, η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Αναβάτες και πληρώματα, αγωνίστηκαν στην ειδική διαδρομή Al Wajh-Neom, μήκους 367 χιλιομέτρων.

Αν και η ειδική διαδρομή ακολουθούσε την ακτογραμμή της Ερυθράς Θάλασσας, το οδόστρωμα ήταν σκληρό με χώμα, πέτρες και ελάχιστη άμμο. Κύριο χαρακτηριστικό της διαδρομής ήταν το πέρασμα μέσα από κοιλάδες, γεγονός που απαιτούσε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και σημαντικές αποφάσεις, σε επίπεδο πλοήγησης.

Alonso

Στα αυτοκίνητα, η ειδική διαδρομή αποδείχθηκε δύσκολη ακόμη και για πολύπειρους συνδυασμούς όπως οι Stephane Peterhansel-Paulo Fiuza (Mini JCW Buggy), Carlos Sainz- Lucas Cruz (Mini JCW Buggy) και Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel (Toyota Hilux). Όλοι τους, έχασαν χρόνο σε σημεία που έπρεπε να λάβουν αποφάσεις πλοήγησης, αφού η προσοχή τους ήταν κυρίως στραμμένη στην αποφυγή βράχων και κατά συνέπεια, κλαταρισμάτων. Όταν οι κορυφαίοι του είδους έχουν προβλήματα, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο έργο έχει ένας rookie όπως ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός χτύπησε σε έναν βράχο στο 160ό χλμ. της διαδρομής, χάνοντας έναν τροχό στο Toyota Hilux και 2,5 ώρες μέχρι να επισκευάσει, με τη βοήθεια του συνοδηγού του Marc Coma, τη ζημιά και συνεχίσει.

Terranova

Εντέλει, τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή σημείωσαν οι Giniel De Viliers-Alex Haro (Toyota Hilux), πετυχαίνοντας τον παρθενικό ταχύτερο χρόνο της Toyota στον φετινό αγώνα. Οι Orlando Terranova-Bernardo Graue (Mini JCW Rally) ήταν δεύτεροι, με χρόνο που τους έφερε στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Πάντως, η διαφορά των Αργεντινών από τους ανταγωνιστές τους δεν είναι μεγάλη, καθώς οι Sainz-Cruz και Al Attiyah-Baumel ακολουθούν με διαφορά 4'43'' και 6'07, αντίστοιχα.

Από εκεί και έπειτα, σταθερότητα επέδειξαν οι Mathieu Serradori-Fabian Lurquin (Century Buggy) που ολοκλήρωσαν την ημέρα στην 4η θέση της κατάταξης. Την εξάδα σε επίπεδο γενικής, συμπληρώνουν οι νικητές της χθεσινής ειδικής διαδρομής, Vaidotas Zala-Saulius Jurgelenas (Mini All4Racing) και οι De Villiers-Haro, οι οποίοι αναρριχήθηκαν στην κατάταξη.

Sunderland

Αλλαγές όμως είχαμε και στις μοτοσικλέτες, καθώς ο νικητής της εναρκτήριας ειδικής Toby Price (KTM) έπεσε πίσω, χάνοντας χρόνο καθώς ξεκινούσε πρώτος στο δρόμο. Τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Ross Branch (KTΜ) από την Botswana, που σε συνδυασμό με τον ταχύτερο χρόνο του De Villiers, έκανε το νταμπλ για την Αφρικανική ήπειρο, γεγονός όχι σύνηθες στο Dakar. Λίγο πίσω από τον Αφρικανό, βρέθηκαν οι Sam Sunderland (KTM) και Pablo Quintanilla (Husqvarna). Με αυτόν τον τρόπο, ο Βρετανός προηγείται στη γενική κατάταξη, έχοντας διαφορά 1'18'' από τον Χιλιανό που ακολουθεί, ενώ τρίτος είναι ο Kevin Benavides, που απέχει 1'32'' από την κορυφή.

Viazovich

Στα φορτηγά, οι Λευκορώσοι Viazovich-Haranin-Zaparoshchanka (MAZ) πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο και πήραν το προβάδισμα στη γενική. Τους πρωτοπόρους, ακολουθούν στη γενική οι Sotnikov-Akhmadeev-Akhmetzianov και Karginov-Mokeev-Leonov, αμφότεροι με Kamaz. Στα quads, επικεφαλής είναι o Ignacio Casale, ενώ στα SSV οι Francisco Contardo-Juan Pablo Vinagre (Can-Am Maverick) πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης.

To Dakar συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αύριο, καθώς η 3η ειδική διαδρομή του αγώνα, που ξεκινά και ολοκληρώνεται στη Neom, έχει μήκος 404 χιλιομέτρων.

Διαρκή ενημέρωση και live αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Dakar

Δείτε ένα όμορφο, μικρής διάρκειας, video

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου