Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Dakar – 8η ημέρα: Ταχύτερος ο Al Attiyah που μείωσε τη διαφορά από Peterhansel - εγκατέλειψε ο Loeb (+video)

O Nasser Al Attiyah επανήλθε στους ταχύτερους χρόνους στο φετινό Dakar, κατεβάζοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Stephane Peterhansel, κάτω από τα 5 λεπτά, ενώ ο Sebastien Loeb εγκατέλειψε.

Το δεύτερο μέρος της “Marathon Stage” του Dakar πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την 8η ημέρα του κορυφαίου αγώνα αντοχής να περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή Sakaka > Neom, μήκους 375 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Nasser Al Attiyah

Οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel (Toyota Hilux) έκαναν τη διαφορά μετά από τα μισά της ειδικής διαδρομής, σημειώνοντας για 4η φορά τον ταχύτερο χρόνο στο φετινό Dakar. Με αυτόν τον τρόπο, οι νικητές του 2019 μείωσαν τη διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή στα 4'50'' και ετοιμάζονται για την τελική αντεπίθεση, αφού απομένουν 4 ημέρες για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger

Από την πλευρά τους, οι Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger (Mini JCW Buggy) ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της ειδικής διαδρομής, πετυχαίνοντας τον τρίτο χρόνο γενικής, με διαφορά 3'03'' από τους αντιπάλους τους. Όπως και να 'χει, το γαλλικό πλήρωμα διατηρεί το προβάδισμα, έστω και αν η διαφορά έχει μειωθεί αρκετά.

Carlos Sainz-Lucas Cruz

Στην τρίτη θέση παραμένουν οι Carlos Sainz-Lucas Cruz (Mini JCW Buggy), που ήταν επίσης ανταγωνιστικοί σημειώνοντας τον δεύτερο χρόνο σήμερα, με διαφορά 52'' από τους Al Attiyah-Baumel, παρόλο που είχαν κλατάρισμα. Μετά από τη σημερινή ειδική διαδρομή, οι περσινοί νικητές απέχουν 38'55'' από τους Γάλλους teammates τους, οι οποίοι προηγούνται στην κατάταξη.

Sebastien Loeb-Daniel Elena

Τέταρτοι, παραμένουν οι Jakub Przygonski-Timo Gottschalk (Toyota Hilux), ενώ αμετάβλητες έμειναν και οι επόμενες θέσεις, στις οποίες βρίσκονται οι Nani Roma-Alexander Winocq (BRX Hunter) και Vladimir Vasilyev-Dmitro Tsyro (Mini JCW Rally). Για ακόμη μια ημέρα, οι Sebastien Loeb-Daniel Elena (BRX Hunter, φωτ.) αντιμετώπισαν το σκληρό πρόσωπο του Dakar. Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν δύο φορές, με τη δεύτερη να αποδεικνύεται "τελειωτική" καθώς “ξέμειναν” από ελαστικά, αφού είχαν δύο κλαταρίσματα.

Moto

Στις μοτοσικλέτες, η ημέρα καθορίστηκε σε σημαντικό βαθμό από την πτώση του Xavier De Soutrait (Husqvarna) ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Από εκεί και έπειτα, ο Nacho Cornejo (Honda) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Toby Price (KTM) στα 1'06''. Ο Αυστραλός, αντιμετώπισε ένα κόψιμο στον πίσω τροχό χθες, αλλά κατάφερε να συνεχίσει, χάνοντας λίγο χρόνο. Σήμερα, συνέχισε χωρίς να αλλάξει ελαστικό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα δεχόταν μεγάλη ποινή βάσει κανονισμών και τα κατάφερε περίφημα, παραμένοντας σε τροχιά νίκης. Τρίτος με διαφορά 5'57'' από την κορυφή, βρίσκεται ο teammate του Price στην KTM, San Sunderland.

Manuel Andujar (Quads)

Στα Quads, o Αργεντινός Manuel Andujar (Yamaha 700) διατηρείται στην κορυφή, είδε όμως τη διαφορά του από το Γάλλο Alexandre Giroud (Yamaha YFZ 700), που σήμερα ήταν ο ταχύτερος της ειδικής, να έχει μειωθεί στα 19'43''. Τρίτος, απέχοντας 26' από την κορυφή, παραμένει ο Χιλιανός Giovanni Enrico (Yamaha Raptor 700).

Austin Jones-Gustavo Gugelmin

Αλλαγές είχαμε στα ελαφρά οχήματα, καθώς οι μέχρι χθες πρωτοπόροι Aron Domzala-Maciej Marton (Can-Am XRS) αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα, που τους έφερε 36' μακριά από τον ταχύτερο χρόνο, τον οποίο έχουν σημειώσει οι Chaleco Lopez Contardo-Juan Pablo Vinagre (Can-Am XRS). Μετά από αυτή την εξέλιξη, στην κορυφή βρίσκονται οι Austin Jones-Gustavo Gugelmin (Can-Am XRS), που έχουν διαφορά 9'22'' από τους Seth Quintero-Dennis Zenz (OT3-OT3 02). Οι Contardo-Vinagre ανέβηκαν στην τρίτη θέση, ενώ οι Domzala-Marton, οπισθοχώρησαν στην 4η θέση.

Kamaz Truck

Καμιά αλλαγή δεν είχαμε στα φορτηγά, με τους Sotnikov-Akhmadeev-Akhmetzianov να παραμένουν στην κορυφή, εμπρός από τους Shibalov-Nikitin-Tatarinov -που ήταν ταχύτεροι σήμερα- και Μardeev-Svistunov-Galiautdinov, όλοι τους με Kamaz 43509.

Αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, το 43ο Dakar θα συνεχιστεί με την 9η ειδική διαδρομή, Neom>Neom, μήκους 465 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ζωντανή ενημέρωση και χρόνους, μπορείτε να παρακολουθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Κάθε βράδυ, υπάρχει ανασκόπηση από το Eurosport.

Photos: Red Bull Content Pool, ASO-Dakar

Πλάνα από τη χθεσινή ημέρα στα αυτοκίνητα

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου