Ένας καταιγιστικός Sebastien Loeb κατάφερε σήμερα με την ταχύτητά του, αλλά και με την… αποχή του από βλάβες ή ατυχίες, να πάρει τη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο του αγώνα, Nasser Al-Attiyah, ο οποίος είδε τη διαφορά του από τον Stephane Peterhansel, αλλά και από τον δεύτερο πλέον, Nani Roma, να αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Ο Nasser Al-Attiyah έδωσε αρχικά το ρυθμό σήμερα και με δεδομένο ότι ο Sebastien Loeb ξεκίνησε την 8η ε.δ. διαδρομή του Dakar Rally 2019 με χρονική καθυστέρηση δύο ωρών - κι αυτό επειδή οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν ταυτόχρονη εκκίνηση στα 10 πρώτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες της χθεσινής ημέρας (σ.σ.: ο Γάλλος χθες ήταν 11ος) - ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Ωστόσο, ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στo WRC «μίλησε» τελευταίος και ακολουθώντας έναν καταιγιστικό ρυθμό, κατάφερε επάξια να αποσπάσει τη νίκη στην ε.δ. 8 φέρνοντας το Peugeot 3008 DKR της PH Sport 7μιση σχεδόν λεπτά εμπρός από το Toyota Hilux του οδηγού της Gazoo Racing.

Αυτή ήταν για το Γάλλο η 4η νίκη του σε ειδική διαδρομή στο φετινό Dakar Rally και συνολικά η 14η στην ιστορία του αγώνα.

Παρά την «ήττα» του όμως, ο οδηγός από το Κατάρ δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να… λυπάται, καθώς ο μέχρι χθες δεύτερος στη γενική κατάταξη του αγώνα και νικητής της ειδικής διαδρομής #7 πριν ένα 24ώρο, Stephane Peterhansel, κόλλησε στην άμμο το πρωί χάνοντας στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από 15 λεπτά. Τελικά, ο Γάλλος της Χ-Raid με το πισωκίνητο buggy της Mini, ακολουθώντας στη συνέχεια ένα συντηρητικό ρυθμό, ολοκλήρωσε την ειδική στη θέση 7, μένοντας όμως πίσω από τον προπορευόμενο στη γενική κατάταξη οδηγό της Toyota κατά επιπλέον 24 και πλέον λεπτά.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την 5η θέση του Nani Roma, και φυσικά τη νίκη του Sebastien Loeb, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ισπανός οδηγός της X-Raid να προαχθεί στη θέση 2 της προσωρινής γενικής κατάταξης, με τον «Seb» να ακολουθεί με διαφορά μόλις 16 δλ. και τον Stephane Peterhansel να πέφτει 4ος.

Την τρίτη θέση σήμερα στην ε.δ. 8 απέσπασε ο Jakub Przygonski, αφήνοντας στην «ουρά» του τετρακίνητου Mini που οδηγεί τον Giniel de Villiers (Toyota Hilux). Τόσο ο Carlos Sainz, όσο και ο ομόσταβλός του, Cyril Despres, αντιμετώπισαν σήμερα παρόμοια προβλήματα στην άμμο με τον τρίτο οδηγό και «συνοδοιπόρο» τους στην ομάδα της X-Raid.

Αύριο πραγματοποιείται η προτελευταία ειδική διαδρομή του Dakar Rally 2019, της οποίας το χρονομετρημένο σκέλος έχει μήκος 313 χλμ._X.A.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 1η ε.δ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 2η ε.δ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 3η ε.δ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 4η ε.δ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 5η ε.δ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην 6η ε.δ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά