Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Dakar: Ταχύτερος o Al Attiyah στην Prologue Stage (+video)

To Dakar ξεκίνησε τυπικά σήμερα με την Prologue Stage που καθορίζει την αυριανή σειρά εκκίνησης και τον Nasser Al Attiyah να βρίσκεται στην κορυφή.

Η αγωνιστική δράση του Dakar άρχισε πριν από λίγες ώρες, με τη διεξαγωγή της διαδρομής "Prologue", το αποτέλεσμα της οποίας διαμορφώνει τη σειρά εκκίνησης της αυριανής, πρώτης ειδικής διαδρομής του αγώνα. Αν και η συγκεκριμένη διαδρομή δεν προσμετρά στα συνολικά αποτελέσματα, έχει πάντοτε ενδιαφέρον καθώς δίνει μια πρώτη γεύση  για όσα θα ακολουθήσουν.

Brian Baragwanath-Taye Perry

Η prologue stage του φετινού Dakar είχε επίκεντρο την Jeddah και μήκος 11 χιλιομέτρων, οπότε οι διαφορές για τα δεδομένα αυτού του αγώνα, δεν είναι μεγάλες. Στα αυτοκίνητα, ταχύτεροι ήταν οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel, με εργοστασιακό Toyota Hilux, οι οποίοι σημείωσαν τον ίδιο χρόνο με ακρίβεια δευτερολέπτου -αλλά ήταν ταχύτεροι στα δέκατα- με τους Brian Baragwanath-Taye Perry από τη Νότιο Αφρική, που έκαναν την έκπληξη με Century Buggy. Έτσι, το πλήρωμα της Toyota θα "ανοίγει" το δρόμο αύριο.

Yazeed Al Rajhi-Dirk von Zizewitz

Την τριάδα, διαμορφώνουν με διαφορά 8'' από την κορυφή οι Yazeed Al Rajhi-Dirk Von Zizewitz, με τον Σαουδάραβα να είναι ένας οδηγός που αξίζει να προσέξουμε φέτος, μετά από την περσινή 4η θέση.

Από τους αναμενόμενους πρωταγωνιστές, οι Sebastien Loeb-Daniel Elena (BRX Hunter), Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger (Mini JCW Buggy), Nani Roma-Alexandre Winocq (BRX Hunter), Giniel De Villiers-Alex Haro (Toyota Hilux) και Carlos Sainz-Lucas Cruz (Mini JCW Buggy) βρίσκονται στη 10η, 14η, 15η, 18η και 28η θέση της Prologue Stage. Βέβαια, να τονίσουμε πως η διαφορά του Sainz, που έχασε χρόνο λόγω κλαταρίσματος, από τον Al Attiyah, ήταν μόλις 36''.

Ricky Brabec

Στις μοτοσικλέτες, ταχύτερος ήταν ο περσινός νικητής Ricky Brabec (Honda), εμπρός από τους Joan Barreda (Honda) και Daniel Sanders (KTM).

Στα Quads, ταχύτερος είναι ο Alexandre Giroud (Yamaha YFZ 700), ενώ στα ελαφρά οχήματα, τον καλύτερο χρόνο πέτυχαν οι Kris Meeke-Wouter Rosegaar (PH Sport Zephyr), με τους Austin Jones-Gustavo Gugelmin (CAN-AM XRS) να είναι το ταχύτερο SSV.

Στα φορτηγά, ταχύτεροι είναι οι Λευκορώσοι Siarhei Viazovich-Pavel Haranin-Anton Zaraponshchanka, με Maz, έχοντας διαφορά 1'' από τους teammates τους, Aliaksey Vishneuski-Maksim Novikau-Siarhei Sachuk.

Tο 43o Dakar ξεκινά αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, με την Ε.Δ.1 Jeddah > Bisha, μήκους 277 χιλιομέτρων.

Ζωντανή ενημέρωση και χρόνους, μπορείτε να παρακολουθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Κάθε βράδυ, θα υπάρχει ανασκόπηση από το Eurosport.

Δείτε το teaser του 43ου Dakar

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου