Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Δεδηλωμένο ενδιαφέρον της Ferrari για το IndyCar ενόψει 2022

Ο ισχυρός άνδρας του IndyCar, Roger Penske επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ferrari για την κορυφαία κατηγορία μονοθέσιων των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ferrari είχε γνωστοποιήσει (δια στόματος Mattia Binotto) το ενδιαφέρον της να εμπλακεί ως κατασκευάστρια κινητήρων στο IndyCar, καθώς με το επερχόμενο budget cap στη Formula 1, είναι δεδομένο ότι θα αναγκαστεί να απολύσει προσωπικό, που θα μπορούσε να διοχετεύσει στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, από το 2022 το IndyCar περνά κι αυτό στον υβριδισμό, με κινητήρες που θα παράγουν ως και 900 ίππους, την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται και η αλλαγή του αμαξώματος των μονοθέσιων, που αυτή τη στιγμή προμηθεύει σε όλες τις ομάδες η Dallara και είναι σχεδόν ίδιο από το 2012.

Όλα αυτά φαίνεται πως οδηγούν το Μαρανέλο προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον Roger Penske, θρυλικό ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας και πλέον επικεφαλής του IndyCar και της πίστας της Ινδιανάπολης, να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στον ρ/σ SiriusXM τις συζητήσεις του με τη Scuderia:

«Προφανώς κοιτάζουμε να προσθέσουμε κι άλλους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα.

«Πιθανόν να το έχετε ακούσει, έχουμε ήδη συζητήσει με τη Ferrari που ενδιαφέρεται να εμπλακεί στο πρωτάθλημα από το 2022, όταν θα έχουμε και τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες, και αυτό θα ήταν φοβερό, το να έχουμε τρεις κατασκευαστές.»

Η τελευταία φορά που η Ferrari έδειξε ενδιαφέρον για το -τότε- CART ήταν το 1986, όταν εν μέσω διαφωνιών με τη FISA για τη νέα διάταξη των κινητήρων, ο Enzo Ferrari έδωσε εντολή να κατασκευαστεί ένα μονοθέσιο προδιαγραφών IndyCar, η γνωστή πλέον 637. Το αυτοκίνητο δεν έτρεξε ποτέ._Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου