Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Διονύσης Λιβέρης: Συμβαίνουν και αυτά…

Ένα ατύχημα στο δεύτερο γύρο του πρώτου ημιτελικού που τον έβγαλε εκτός αγώνα και μία ποινή 5 δευτερολέπτων στο δεύτερο ημιτελικό για επαφή με αντίπαλο την ώρα που ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις προσπερνούσε αντιπάλους σταθερά, ήταν αρκετά για να αποκλείσουν το νεαρό Έλληνα οδηγό καρτ, Διονύση Λιβέρη, από τον τελικό της κορυφαίας κατηγορίας DSKM του αγώνα του εξαιρετικά απαιτητικού Γερμανικού πρωταθλήματος καρτ που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Genk του Βελγίου.

Η κατηγορία αυτή είναι αντίστοιχη με την παγκοσμίως γνωστή ΚΖ1 όπου οι πολύ-πρωταθλητές και δευτεραθλητές - κυρίως εργοστασιακοί οδηγοί - αγωνίζονται με καρτ των 50 ίππων που φτάνουν τα 150 χλμ την ώρα και επιταχύνουν από 0-60 χλμ./ώρα σε κάτω από τρία δευτερόλεπτα.

Αυτή ήταν η πρώτη επαφή του 16χρονου Διονύση με τα παγκοσμίως ιερά τέρατα του διεθνούς κάρτινγκ που έφερε την αντίστοιχη φόρτιση, καθώς ακολουθούσε τους Ολλανδούς αδελφούς Pex, τους Ιταλούς Federer και  Delonghi, τους Γάλλους Iglessias και Denner, τους Γερμανούς Paul και  Schmitz και πολλούς άλλους.

Ο Διονύσης ήταν μέσα στο παιχνίδι τόσο στη βροχή όσο και στο στεγνό, ιδιαίτερα την Παρασκευή. Ωστόσο όπως λέει λιγότερα ευγενικά το αμερικάνικο ρητό, «Συμβαίνουν και αυτά» και του Διονύση η απογοήτευση ήταν πολλαπλάσια από εκείνη του Federer και του Iglessias που δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε ένα γύρο και αυτοί.  Το ίδιο πολλαπλάσια ήταν φυσικά και η χαρά του για την μοναδική εμπειρία που έζησε. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος του αγώνας συν κατηγορία ΚΖ!

Ο επόμενος αγώνας του Διονύση Λιβέρη στο ανώτατο επίπεδο θα είναι τον Οκτώβριο στο Lonato της Ιταλίας.

O νεαρός Έλληνας αγωνίζεται με την ομάδα DAEMS από το Βέλγιο που έχει κατακτήσει παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ειδικά για το DKM ο μάνατζερ του Διονύση Λιβέρη ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ του 2018 από την Τσεχία, Patrik Hajek.  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φουτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου