Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Diriyah E-Prix (2ος αγώνας): Νικητής από την pole ο Sims

Ο Alexander Sims πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula E στον δεύτερο αγώνα στη Σαουδική Αραβία, με τον teammate του, Max Guenther να τερματίζει 2ος, αν και κινδυνεύει με ποινή. 

Ο Alexander Sims ήταν και πάλι στην pole position, αλλά αυτή τη φορά πίσω του ήταν ο Sebastien Buemi της Nissan και ο Lucas di Grassi της Audi. Ο χθεσινός νικητής, Sam Bird εκκινούσε 7ος.

Πριν την εκκίνηση, ο D'Ambrosio έμεινε στο grid, με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν για να φτάσουν στο σημείο εκκίνησης του αγώνα. Ο Βέλγος απομακρύνθηκε άμεσα για να μπορέσει να αρχίσει ο αγώνας, και δεν κατάφερε να συνεχίσει ποτέ.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Sims έφυγε εξαιρετικά και έκανε διαφορά 1 δευτερολέπτου μέσα σε μερικές στροφές, ενώ ο da Costa της DS κατάφερε να περάσει 4ος.

Τα πράγματα σταθεροποιήθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα, σε μία πίστα που έτσι κι αλλιώς δύσκολα μπορείς να πάρεις διαφορετικές γραμμές και να επιχειρήσεις το προσπέρασμα.

Αυτή τη μονοτονία έσπασε ο da Costa που επιχείρησε και πέτυχε το πέρασμα επί του di Grassi για την 4η θέση.

Ο Sims πήρε το attack mode πρώτος, ενώ πίσω ο Bird πέρασε τον Evans για την 5η θέση.

Λίγο μετά, ο da Costa «γύρισε» τον Buemi στην πρώτη στροφή, ρίχνοντας τον Ελβετό στην 14η θέση. Ο ίδιος, μάλιστα, προσπάθησε να επανέλθει στον αγώνα με αρκετά επικίνδυνο τρόπο, όσο περνούσαν μονοθέσια δίπλα του. Ευτυχώς δεν υπήρξε ατύχημα, αλλά οι αγωνοδίκες έδωσαν 10 δλ. ποινή.

Με 27 λεπτά να απομένουν, ο Bird είχε μάχη με τον Evans, έχοντας διπλή επαδή με τον Νεοζηλανδό προτού χτυπήσει στον τοίχο μετά από τρίτη επαφή από πίσω από τον Wehrlein και μείνει εκτός αγώνα. Όπως ήταν φυσικό, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα μέχρι να απομακρυνθεί η Virgin από την πίστα.

Επτά λεπτά μετά, ο αγώνας επανεκκίνησε και ο Sims πήρε το δεύτερο attack mode του, με τον 2ο da Costa να μην μπορεί να τον περάσει, ενώ ο Gunther ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αλλά με αντικανονικό τρόπο, αφού πέρασε 3 μονοθέσια πριν κυματίσουν οι πράσινες σημαίες.

Εκείνη την ώρα, ο da Costa πήρε ποινή διέλευσης από τα pits γιατί προκάλεσε το ατύχημα με τον Buemi, ανεβάζοντας στο βάθρο τους di Grassi και Gunther.

Το χάος βρήκε ξανά τον αγώνα, όμως, όταν ο Frijns κατέληξε στον τοίχο, και με 17 λεπτά να απομένουν, ενεργοποιήθηκε ξανά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Με 10 λεπτά να μένουν αποσύρθηκε το SC, όμως ακόμα ήταν στην πίστα ο γερανός, οπότε οι κίτρινες σημαίες κυμάτισαν για λίγο ακόμα.

Όταν επανεκκίνησε ο αγώνας, ο Vandoorne πέρασε στην τριάδα, αφού ο di Grassi πήρε το attack mode και έχασε θέσεις. Ο Γερμανός πέρασε τον Βέλγο, πάντως, αρκετά γρήγορα.

Ο Sims μπροστά πήρε τη νίκη, όμως, την πρώτη του μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με τον Guenther δεύτερο (αν και με την ποινή να φαίνεται ως πιθανό σενάριο), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο di Grassi για την Audi.

Το επόμενο E-Prix είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Σαντιάγκο της Χιλής_Δ.Μ.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου