top icon
Διεθνείς αγώνες

DTM: Συμμετοχή υψηλού design!

Η αλήθεια είναι πως ο Haupt ζει ένα όνειρο! Η ενασχόλησή του με το motorsport είναι σχεδόν επαγγελματική, αν σκεφτεί κανείς τους αγώνες που ακολουθεί, όμως δεν βγάζει χρήματα από το motorsport και ούτε και το έχει ανάγκη.

Στην Γερμανία, ορισμένα από τα πιο μοντέρνα κτήρια, φέρουν την υπογραφή ενός φημισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, το οποίο έχει ιδρύσει και διευθύνει ο Hubert Haupt. Κατανοώ ότι δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το ζήτημα, αλλά μην βιάζεστε παρακαλώ… Όσο εξαιρετικό γούστο και αν έχω ακόμη δεν είμαι σε επίπεδο να γράφω για αρχιτεκτονική. Η ιστορία είναι motorsport!

O Hubert Haupt δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια. Στο βιογραφικό του υπάρχουν προτάσεις και χαρακτηρισμοί όπως στρατηγική σκέψη, δημιουργικός, οραματιστής και αποφασιστικός. Ό,τι πρέπει δηλαδή να γράφει ένα αξιοπρεπές βιογραφικό που αφορά έναν επιχειρηματία με επενδυτικό portfolio ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

Hubert Haupt 01

Ο 52χρονος Γερμανός με το αθλητικό κορμί και το αγέρωχο παρουσιαστικό όμως για εμάς τους μοτερόπληκτους δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας καλός οδηγός αγώνων. Φέτος μάλιστα διανύει και μια επετειακή χρονιά. Το 1991 είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στο DTM, δίπλα στα «ιερά τέρατα» του γερμανικού motorsport όπως ο Jans Joachim Stuck και ο Frank Biela με τα εξίσου θρυλικά Audi V8 Quattro.

Δέκα χρόνια αργότερα η δεύτερη παρουσία του στο γερμανικό πρωτάθλημα τον βρήκε ανάμεσα σε 9 rookies εκείνη την περίοδο να αγωνίζεται για την ομάδα της Opel με το Astra στη διάθεσή του. Εκείνα τα χρόνια το DTM ήταν στην… στρατόσφαιρα του ανταγωνισμού και του ενδιαφέροντος. Ο Bernd Schneider «σκούπιζε» νίκες και τίτλους με την κραταιά Mercedes και η Audi είχε παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό και αργότερα εμβληματικό TT. Ο χώρος για την Opel ήταν κάπως περιορισμένος και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη.

Hubert Haupt 01

Ο Haupt μέλος εκείνης της ομάδας, ολοκλήρωσε το ίδιο άδοξα την δεύτερη αυτή παρουσία του, αλλά ως δεινός επιχειρηματίας που ήταν ήδη, είχε ξεκινήσει να παίρνει το ρόλο του gentleman driver, πριν καν αυτός γίνει ένας όρος ευρύτατα αναγνωρίσιμος στο παγκόσμιο motorsport. Έτσι τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν να συμμετέχει στο VLN, στον 24ωρο του Nurburgring και τελικά σε αγώνες της κατηγορίας GT3 αργότερα, όταν πλέον ήταν μονόδρομος για τέτοιου είδους αγωνιστική προσέγγιση.

Φέτος όμως όλα αλλάζουν για τον δραστήριο (και πλούσιο) Γερμανό. Φέτος έχει την δική του ομάδα την HRT (Haupt Racing Team) . Η αγωνιστική ομάδα ήταν ένα όνειρο για τον Haupt και επί της ουσίας, ξεκίνησε ως μια προσπάθεια για συμμετοχή στο GT Endurance. Μετά την επισημοποίηση όμως της εισόδου των GT αυτοκινήτων στο DTM, ήρθε και η συμμετοχή στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως ο Haupt ζει ένα όνειρο! Η ενασχόλησή του με το motorsport είναι σχεδόν επαγγελματική, αν σκεφτεί κανείς τους αγώνες που ακολουθεί, όμως δεν βγάζει χρήματα από το motorsport και ούτε και το έχει ανάγκη.

Hubert Haupt 02

Με τέτοια «άπλα» στον προϋπολογισμό είναι λογικό η HRT, αν και δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, να θεωρείται ήδη ένα από τα φαβορί του DTM και να έχει έναν περίπου πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες αντοχής. Όπως αυτόν που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο μετά κόπων και βασάνων, λόγω ομίχλης, όπου οι δύο Mercedes AMG GT3 της HRT δεν τερμάτισαν, είχαν όμως βρεθεί σε εξαιρετικές θέσεις στην εκκίνηση.

Όσο για το DTM το οποίο ξεκινά από την Monza στις 20 Ιουνίου, εκεί η HRT θα συμμετέχει με τους Maximilian Gotz, τον άνθρωπο που εντυπωσίασε στις δοκιμές πριν το πρωτάθλημα και Vincent Abril. Ο Haupt είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για αυτήν την τρίτη του παρουσία στο DTM και καθόλου μετριοπαθής ή συγκρατημένος. Θέλει πολύ σύντομα να έχει την καλύτερη ομάδα στην νέα εποχή του Γερμανικού Πρωταθλήματος με τα αυτοκίνητα της GT3 κατηγορίας!

Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ