Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Δυνατό ξεκίνημα για το Peugeot 208 Rally4

Η πρώτη αγωνιστική σεζόν του Peugeot 208 Rally 4 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται τόσο στις αγωνιστικές επιδόσεις όσο και στις πωλήσεις του αυτοκινήτου.

Ένα λανσάρισμα ευρείας αποδοχής για το Peugeot 208 Rally 4: με 145 παραγγελίες να έχουν ήδη ληφθεί, το νέο μοντέλο-ναυαρχίδα της Peugeot Sport έχει κάνει σίγουρα μια επιτυχημένη αρχή και διαδέχεται επάξια τον προκάτοχό του, το 208 R2.

Στην πραγματικότητα, περίπου ογδόντα Peugeot 208 Rally 4 πρόκειται να φθάσουν στους πελάτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, παρόλο που οι αρχικές παραδόσεις είχαν αναβληθεί για την 1η Ιουλίου, λόγω της υγειονομικής κατάστασης. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει πόσο σκληρά έχουν εργαστεί οι ομάδες της Peugeot Sport για να καταφέρουν οι πελάτες της να έχουν στην κατοχή τους το νέο τους «παιχνίδι» το συντομότερο δυνατόν.

Peugeot 208 Rally4

Το κοινό ανέμενε με αγωνία το 208 Rally 4, καθώς οι 185 ανταγωνιστικές εκκινήσεις του που έχουν ήδη καταγραφεί δεν είναι μία επιτυχία που προσπερνά κανείς εύκολα. Και έχει πολλά παραπάνω να δείξει σε επίπεδο επιδόσεων και αξιοπιστίας, με κάποια αξιοσημείωτα αποτελέσματα:

Ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην Πορτογαλία, όπου ο Pedro Antunes κέρδισε στην κατηγορία 2WD (κίνηση στους δύο τροχούς) και τερμάτισε ένατος στην πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, ο Paolo Andreucci ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στην κατηγορία 2WD, κερδίζοντας και στους 4 γύρους συνολικά.

Ο Mathieu Franceschi έβαλε τη σφραγίδα του στο  γαλλικό πρωτάθλημα Χώματος στην κατηγορία 2WD.

https://www.4troxoi.gr/sites/default/files/images/articles/images/2020/12/Peugeot208Rally4_04.jpg

Ο Alejandro Cachón στέφθηκε πρωταθλητής Νέων Ισπανίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC3) και την επόμενη σεζόν. Στόχο του θα έχει να συμβαδίσει με την επιτυχία του Ισπανού Josep Bassas, ο οποίος εντυπωσίασε στο 208 Rally 4 φέτος, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ERC3, έχοντας κερδίσει στο Ράλλυ Fafe Montelongo.

Η ποιότητα του 208 Rally 4 επαινέθηκε από τα δεκαπέντε περίπου πληρώματα που έλαβαν μέρος στο Γαλλικό Κύπελλο, όπου ο Mathieu Franceschi κέρδισε τον μοναδικό γύρο που πραγματοποιήθηκε (Rallye Mont-Blanc Morzine), πριν ακυρωθούν αναγκαστικά οι αγώνες. Ο ταλαντούχος Γάλλος κατάφερε παρόλα αυτά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο να προκαλέσει άμεσο αντίκτυπο, φέροντας το 208 Rally 4 στην καταπληκτική 21η θέση, σε έναν αγώνα που συνήθως ευνοεί την υψηλή ισχύ και η οποία είχε πάνω από 200 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων 30 R5. Οι Gino Bux και Mathis Bonfils εντυπωσίασαν επίσης, στον αγώνα, κερδίζοντας επάξια στις κατηγορίες τους.

Peugeot 208 Rally4

Πρόσφατα, το 208 Rally 4 αποδείχθηκε δημοφιλές για τους 15 συμμετέχοντες στο Κύπελλο Iberia, στην Ισπανία, όπου τον τίτλο κατέκτησε ο Pedro Antunes .

Μετά τις επιτυχίες του επί ευρωπαϊκού εδάφους, το Peugeot 208 Rally 4 σύντομα θα καταπλήξει και την Αμερικανική Ήπειρο, με ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε προ ολίγων ημερών για το Περού.

O François Wales, Διευθυντής της Peugeot Sport δήλωσε τα εξής: "Πάνω από ένας χρόνος προσπαθειών απέφερε καρπούς το 2020. Το να βλέπουμε το τελευταίο μας μοντέλο δίπλα στα καλύτερα του κόσμου ήταν εξαιρετικά τιμητικό για όλους μας, στην Peugeot Sport. Ευελπιστούμε αυτή η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς να συνεχίσει και για το 2021".

Δελτίο Τύπου

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου