Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Έφυγε από τη ζωή ο Hubert Auriol

Μια από τις μεγάλες μορφές του Dakar, o Hubert Auriol, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Ο γεννημένος στην Αιθιοπία Γάλλος, που είχε το προσωνύμιο "Αφρικανός", υπήρξε νικητής αλλά και διευθυντής του αγώνα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, επικράτησε δύο φορές με μοτοσικλέτα (1981, 1983) με BMW R80G/S και μία φορά με αυτοκίνητο, οδηγώντας Mitsubishi Pajero το 1992, με συνοδηγό τον Philippe Monnet. Εν συνεχεία, υπήρξε διευθυντής του Dakar, για σχεδόν μια δεκαετία, μεταξύ 1995-2004.

Ο πρώην αναβάτης και οδηγός, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς αγωνιζόμενους, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 10 Ιανουαρίου λόγω  ενός "καρδιαγγειακού ατυχήματος ως αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης του με την ασθένεια", όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Hubert Auriol είχε επισκεφθεί το Dakar πέρυσι, στην Ha 'il, λόγω της πρώτης διεξαγωγής του αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Hubert Auriol

Η παρουσία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Dakar, ενώ εκτός από τις νίκες του, στην ιστορία έχουν μείνει και οι μάχες του στις μοτοσικλέτες με τον Cyril Neveu, με αποκορύφωμα εκείνη του 1987. Τότε, ο Auriol έσπασε και τους δύο αστραγάλους του στην προτελευταία ειδική διαδρομή ενώ προηγούνταν και αυτό, τον έχρισε σε έναν από τους θρύλους του αγώνα.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο περιστατικό έγραψε και βιβλίο με την ονομασία "Paris Dakar. Une histoire d'hommes", με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Jean-Michel Caradec'h. Επίσης, ο Auriol έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όντας ο πρώτος παρουσιαστής του reality show Koh-Lanta.

O Auriol αναδείχθηκε 5 φορές Πρωταθλητής Cross-Country, ενώ το 1995 του απονεμήθηκαν τα βραβεία Εθνικού Τάγματος Αξίας και Λεγεώνας της Τιμής, στη Γαλλία.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του Dakar και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται: "Οι οργανωτές του Dakar, συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τα νέα, θέλουν να μεταφέρουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια ενός ανθρώπου που υπήρξε φωτεινός φάρος σε όλη την ιστορία του αγώνα, έχοντας ιδιαίτερες σκέψεις για τις κόρες του Julie, Jenna και Leslie".

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου