Αγώνες Διεθνείς αγώνες

«Έφυγε» σε ηλικία 68 ετών ο Jean-Paul Driot

Ο Jean-Paul Driot, ιδρυτής της DAMS και εμβληματική μορφή των αγώνων, «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 68 ετών.

Ο Jean-Paul Driot ήταν επί τρεις δεκαετίες μία εξέχουσα προσωπικότητα στις μικρότερες κατηγορίες αγώνων. Ίδρυσε τη DAMS (Driot Associes Motor Sport) το 1988, συμμετέχοντας αρχικά στη Formula 3000.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο Driot επέκτεινε την ομάδα του και σε άλλες κατηγορίες, κατακτώντας συνολικά 147 νίκες, 13 τίτλους οδηγών και 12 κατασκευαστών στη Formula 3000, Formula Renault 3.5, αλλά και στη Formula 2 και τη Formula 3.

Τριάντα οδηγοί που τελικά έφτασαν στην Formula 1 πέρασαν από την ομάδα του, όπως είναι ο Romain Grosjean, ο Kevin Magnussen, ο Pierre Gasly, ο Carlos Sainz και ο Alexander Albon.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Driot μαζί με τον Alain Prost ίδρυσαν την e.DAMS, την ομάδα που τρέχει στη Formula E, πρώτα με τη Renault και τώρα με τη Nissan.

Το τελευταίο διάστημα, ο Γάλλος έδινε μάχη για τη ζωή του, και σήμερα την έχασε.

«Με μεγάλη μας λύπησε ανακοινώνουμε πως ο ιδρυτής της Driot Associes Motor Sport (DAMS) Jean-Paul Driot απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών,» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο Jean-Paul έδινε μάχη με την αρρώστια, την οποία πάλεψε τους τελευταίους μήνες.

«Δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Genevieve και τους γιους του Olivier και Gregory.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου