Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Έκτος στην τελική κατάταξη του Rotax Κεντρικής Ευρώπης ο Διονύσης Λιβέρης

Έκτος στην τελική κατάταξη των 44 οδηγών από 14 χώρες του πλέον ανταγωνιστικού πρωταθλήματος καρτ, Rotax Κεντρικής Ευρώπης, στην ανώτατη κατηγορία DD2 ήρθε τελικά ο 15χρονος πιλότος μας, Διονύσης Λιβέρης, στην πρώτη μόλις του χρονιά συμμετοχής στην κατηγορία.

Ο Διονύσης Λιβέρης κατατάχθηκε μόλις μία θέση πίσω από τον έμπειρο πολυπρωταθλητή, Xen De Ruwe, από τη Σλοβενία και μπροστά από τον αυστριακό περυσινό ευρωπαίο πρωταθλητή και συναθλητή του στην ομάδα DAEMS, Consti Schoell.

Η επίδοση του Λιβέρη καλύπτει το στόχο που ο προπονητής του, διεθνής πρωταθλητής καρτ Γιάννης Αντωνιάδης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια DAEMS είχαν θέσει για την πρώτη χρονιά του νεαρού πιλότου στην ανώτατη κατηγορία. Κρύβει όμως επιτυχίες και ατυχίες που εδραιώνουν την εικόνα ενός ταλαντούχου νέου που του χρόνου θα μπορεί να διεκδικεί σταθερά μια θέση στο βάθρο.

Ο Διονύσης ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία από την τελευταία θέση λόγω κακής συνεννόησης με την ομάδα στα προκριματικά και κατέληξε 10ος στον τελικό. Στην Ουγγαρία που ακολούθησε ήρθε 2ος γενικής και ανέβηκε στο βάθρο. Στην Τσεχία ξεκίνησε 4ος αλλά μία επαφή με τον De Ruwe τον έστειλε εκτός αγώνος, ενώ στην Πολωνία ξεκίνησε 3ος και γρήγορα οδήγησε τον αγώνα για πέντε γύρους μόνο για να έχει μια επαφή που τον έριξε έβδομο. Και τέλος στην Αυστρία μετά από ένα λάθος απειρίας στα προκριματικά ξεκίνησε 11ος για να καταλήξει 8ος στη στενή και δύσκολη πίστα, με το δεύτερο ταχύτερο γύρο.  Ο Διονύσης σημείωνε σταθερά πό τους ταχύτερους γύρους σε κάθε αγώνα και σε κάθε σκέλος των δοκιμαστικών σε όλη τη χρονιά.

Το Λιβέρη στηρίζουν στην προσπάθεια του η ΕΛΒΑ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η διεθνής ενεργιακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου