Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Αλλαγή ημερομηνίας στο Ράλλυ Λετονίας - έναρξη στην Πολωνία

Αντιδρώντας γρήγορα, όπως έκανε και σε προηγούμενες περιπτώσεις, το ERC προέβη σε αλλαγή ημερομηνίας του Ράλλυ Liepaja Λετονίας, το οποίο προγραμματίζεται για τις 10-12 Ιουλίου.

Η πανδημία του COVID-19 έχει επιφέρει αλλεπάλληλες αναβολές και διαφοροποιήσεις, στα ημερολόγια των διεθνών διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αναβολές στα Ράλλυ Αζόρες (Πορτογαλία) και Καναρίων (Ισπανία) για το δεύτερο μισό της χρονιάς, έφεραν ως προσωρινό πρώτο αγώνα το Ράλλυ Λετονίας, ο οποίος όμως επίσης αναβλήθηκε. Ο χωμάτινος αγώνας, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 29-31 Μαΐου, φαίνεται πως θα μεταφερθεί στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 10-12 Ιουλίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ημερολόγιο του ERC μεταβλήθηκε ξανά. Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, η έναρξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, με το Ράλλυ Πολωνίας, ενώ ο αγώνας της Λετονίας θα ακολουθήσει. Σημειώνεται, πως η νέα ημερομηνία δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τη FIA, γεγονός που πάντως αναμένεται να συμβεί χωρίς πρόβλημα. Από το "ντόμινο" των αλλαγών ημερομηνίας έχει επηρεαστεί και το Ράλλυ Κύπρου, που θα μεταφέρθηκε στις 16-18 Οκτωβρίου, αποτελώντας τον 6ο γύρο της χρονιάς.

Ο συντονιστής του ERC, Jean-Baptiste Ley, δήλωσε: "Η υγεία και ασφάλεια όλων αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αλλά στην προσπάθεια να διατηρήσουμε τον αρχικό σχεδιασμό 8 αγώνων, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρέθηκε εναλλακτική ημερομηνία, η οποία τελεί υπό επικύρωση από τη FIA. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη FIA, την RA Events, την Ομοσπονδία της Λετονίας και όλες τις αρχές στη χώρα για τη συνεργασία τους και ελπίζουμε οι ομάδες και οδηγοί μας να εμπιστευτούν τη νέα ημερομηνία, ώστε να διασφαλίσουν πως το 8ο Ράλλυ Λετονίας, θα συνεχίσει την επιτυχία των προηγούμενων 7 εκδοχών."

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, το πρόγραμμα του FIA-ERC 2020 διαμορφώνεται ως εξής (εκκρεμεί η επικύρωση των αλλαγών από τη FIA):

1. Ράλλυ Πολωνίας (χώμα), 26-28 Ιουνίου

2. Ράλλυ Liepaja Λετονίας (χώμα), 10-12 Ιουλίου

3. Ράλλυ di Roma Capitale Ιταλίας (άσφαλτος), 24-26 Ιουλίου

4. Barum Czech Ράλλυ Zlin (άσφαλτος), 28-30 Αυγούστου

5. Ράλλυ Αζόρες Πορτογαλίας (χώμα), 17-19 Σεπτεμβρίου

6. Ράλλυ Κύπρου (χώμα), 16-18 Οκτωβρίου

7. Ράλλυ Ουγγαρίας (άσφαλτος), 6-8 Νοεμβρίου

8. Ράλλυ Καναρίων Νήσων Ισπανίας (άσφαλτος), 3-5 Δεκεμβρίου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου