Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Το αναβληθέν Ράλλυ Azores αντικαθίσταται από video game

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού οδήγησε στην αναβολή της πρεμιέρας του φετινού ERC, ωστόσο στη θέση του "πραγματικού" Ράλλυ Αζόρες, θα διεξαχθεί μια εικονική εκδοχή του, το Azores Virtual Rallye.

Με τον νέο κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, η συντριπτική πλειοψηφία των δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και το Ράλλυ Azores, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-28 Μαρτίου, αποτελώντας τον εναρκτήριο γύρο του φετινού ERC. Ο πορτογαλικός αγώνας θα διεξαχθεί εντέλει στις 17-19 Σεπτεμβρίου, ενώ ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, η διεξαγωγή του Ράλλυ Κύπρου μεταφέρθηκε για τις 16-18 Οκτωβρίου. Επιπλέον, προς αναβολή οδεύει και το Ράλλυ Islas Canarias, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 7-9 Μαΐου, ως ο 2ος γύρος του θεσμού.

Azores Virtual Rallye

Χωρίς να χάσει χρόνο, το Grupo Desportivo Comercial, που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα, αναζήτησε "υποκατάστατο". Το οποίο βρέθηκε στο Azores Virtual Rallye, που θα διεξαχθεί στις 23-29 Μαρτίου. Ο λόγος για διαδικτυακό παιχνίδι που έχει ως βάση το Dirt Rally 2.0 και θα είναι διαθέσιμο σε Steam, Playstation 4 και Xbox One.  Το Azores Virtual Rallye θα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, με τους παίκτες να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 (ή R5 όπως τα έχουμε συνηθίσει). Επειδή όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα απεικόνισης των ειδικών διαδρομών του αγώνα, επιλέχθηκαν διαδρομές από τη Νέα Ζηλανδία, που μοιάζουν με εκείνες στις Αζόρες.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να αποστείλετε τη συμμετοχή σας στο virtual@azoresrallye.com, έως το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου στις 23:59 ώρα Πορτογαλίας.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου