Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Azores out, Fafe Montelongo in

Μετά την ακύρωση του Ράλλυ Αζόρες, το ERC αντέδρασε άμεσα και αντικατέστησε τον χωμάτινο αγώνα με το ασφάλτινο Ράλλυ Fafe Montelongo, που διεξάγεται επίσης στην Πορτογαλία.

Σε επιβεβαίωση όσων σας είχαμε μεταφέρει, το χωμάτινο Ράλλυ Azores που θα αποτελούσε τον 3ο γύρο του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ στις 18-19 Σεπτεμβρίου, ακυρώθηκε και επισήμως. Επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά γρήγορα αντανακλαστικά, η Eurosport Events, promoter του FIA ERC, φρόντισε να βρει άμεσα τον αγώνας αντικατάστασης, που επίσης σε επιβεβαίωση όσων είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, θα διεξαχθεί επίσης στην Πορτογαλία.

Ο λόγος για το Ράλλυ Fafe Montelongo, που θα διεξαχθεί στις 2-4 Οκτωβρίου. Όπως έγινε γνωστό, ο ασφάλτινος αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία θεατών, ακολουθώντας το παράρτημα S του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα.

Κύριο χαρακτηριστικό των ασφάλτινων ειδικών του Ράλλυ Fafe Montelongo, είναι η ανάμιξη από κλειστές φουρκέτες και γρήγορες καμπές, που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για τα πληρώματα. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι το Fafe, γνωστό από τον πορτογαλικό αγώνα στο πλαίσιο του WRC, ενώ το σέρβις παρκ, όπου επίσης θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών, θα βρίσκεται στο Parque da Cidade.

Η είσοδος του Ράλλυ Fafe Montelongo στο ημερολόγιο του φετινού ERC δεν προέκυψε μετά το ενδεχόμενο, που μετέπειτα έγινε πραγματικότητα, της ακύρωσης του Ράλλυ Azores. Ο διοργανωτής του αγώνα και η Eurosport Events, βρίσκονταν σε συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό, ώστε ο ασφάλτινος αγώνας να προστεθεί στο πρόγραμμα, με στόχο την αύξηση των αγώνων φέτος. Τελικά, οι συζητήσεις ευοδώθηκαν, απλά η ακύρωση του Ράλλυ Azores, έφερε συμφωνία που οδήγησε στην ένταξη του Ράλλυ Fafe Montelongo για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα του παλαιότερου διεθνούς ράλλυ. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα οι αγώνες που βρίσκονται στο φετινό πρόγραμμα να παραμένουν 6, μετά την ακύρωση των Ράλλυ Πολωνίας και Barum Τσεχίας.

Ο συντονιστής του ERC, Jean-Baptiste Ley: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός της Οργανωτικής Ομάδας του Ράλλυ Fafe Montelongo, οδήγησε στην ανέλιξη του αγώνα για πρώτη φορά, στο FIA ERC. Οι διοργανωτές, οι Demoporto και FPAK και η Πορτογαλική Ομοσπονδία, εργάζονται σκληρά για να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τον COVID-19, ώστε ο αγώνας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που ορίζουν η Eurosport Events και η FIA. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με προνοητικούς συνεργάτες, ώστε να υπάρξει ένας αγώνας αντάξιος του επιπέδου του ERC. Η συμφωνία είναι για έναν χρόνο, όμως όλες οι πλευρές είναι ανοιχτές στην επέκταση της συνεργασίας στο μέλλον”.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου