Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Kajetanowicz

Ο Kajetan Kajetanowicz κατάφερε στον αγώνα της Λετονίας να εξασφαλίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, την ώρα που ο Ralfs Sirmacis σημείωσε ακόμα μία νίκη.

Ο γύρος της Λετονίας αρχικά ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, και συγκεκριμένα σε χιονισμένες επιφάνειες. Η έλλειψη χιονιού είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή αγώνα και τη μετάθεση του το Σεπτέμβριο. Εκεί, λοιπόν, ο Kajetan Kajetanowicz κατάφερε να εξασφαλίσει όπως αναμενόταν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, οδηγώντας πάντα το Ford Fiesta R5 στα χρώματα της Lotos. Ο Πολωνός οδηγός, γνώριζε ότι χρειαζόταν συγκεκριμένους βαθμούς για να πετύχει το στόχο του, και παρά κάποια μηχανικά προβλήματα κατάφερε να τον πετύχει. Η 4η θέση που κατέκτησε ήταν αρκετή για να τον χρίσει back to back Πρωταθλητή. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Kajetanowicz μπορεί να σημείωσε μόλις νίκη φέτος στο θεσμό, και συγκεκριμένα στον αγώνα της πατρίδας του, αλλά η αξιοπιστία και συνέπεια που χαρακτήρισε τις επιδόσεις του, που συνδυάστηκαν με τερματισμούς στο βάθρο, του επιτρέπουν να πανηγυρίζει τον τίτλο σήμερα. Αυτό το στοιχείο ήταν που στοίχισε στο μεγάλο του αντίπαλο, Alexey Lukyanuk, τη δυνατότητα να απειλήσει τον Πολωνό. Ο Ρώσος οδηγός, μπορεί σε αρκετούς αγώνες να ήταν ο ταχύτερος όλων, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει τους χρόνους στις ειδικές διαδρομές σε αποτέλεσμα.

Στον αγώνα της Λετονίας, ο Lukyanuk συμμετείχε με το Mitsubishi Lancer EVO X, αφού τα ατυχήματα που είχε νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαν σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός του. Παρόλα αυτά, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στον χωμάτινιο αγώνα, αποτέλεσμα που δεν ήταν αρκετό για να στερήσει από τον Kajetanowicz τον τίτλο. Αυτός όμως που ξεχώρισε και στην Λετονία, ήταν ο νεαρός Λετονός Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5. Ο νικητής του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Μάλιστα, αυτή ήταν και η 3η του φετινή νίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχει σημειώσει τις περισσότερες από κάθε άλλον οδηγό φέτος. Το μέλλον του ανήκει!

Στις μικρότερες κατηγορίες, ο Wojciech Chuchala με το Subaru Impreza STI μπορεί να εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική μετά από έξοδο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να του στερήσει τον τίτλο στην ERC2, τον οποίο και δικαιωματικά με τις επιδόσεις του άξιζε φέτος. Την ίδια ώρα, ο Marijan Griebel κατάφερε με το Opel Adam R2 να επικρατήσει επί του ομόσταυλου του στην Opel, Chris Ingram, κατακτώντας και το Πρωτάθλημα στην κατηγορία. Όποιος από τους δύο κέρδιζε στη Λετονία θα χριζόταν και Πρωταθλητής, με τη μάχη να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέχρι τη στιγμή που ο Βρετανός εγκατέλειψε από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του δικού του Adam.

Για την ολοκλήρωση του ERC για το 2016 απομένει ένας ακόμα αγώνας, και συγκεκριμένα το χωμάτινο Ράλλυ Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Οκτωβρίου._Π.Τ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου