Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Πρωταθλητής ο Lukyanuk!

O Alexey Lukyanuk μπορεί να γιορτάσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, αφού ο αντίπαλος του Bruno Maghalaes αποσύρθηκε από τη συνέχεια του ERC.

Ο Πορτογάλος Bruno Maghalaes αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους εναπομείναντες δύο αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για οικονομικούς λόγους. Ο οδηγός του Skoda Fabia R5έχασε μέρος των χορηγιών του, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η παρουσία του στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο, ο Alexey Lukyanuk που είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 35 βαθμούς διαφορά από τον Maghalaes, αυτομάτως χρίζεται Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2018, αφού ο 3ος Norbert Herczig βρίσκεται 88 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Ρώσος οδηγός, θα πανηγυρίσει τον τίτλο του αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ράλλυ Πολωνίας.

Ο Maghalaes, δεν έκρυψε ότι ο Lukyanuk δικαιούται τον τίτλο, όντας ο πιο γρήγορος από όλους τους συμμετέχοντες στο θεσμό. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα, αφού ο Ρώσος μετράει 3 νίκες σε 6 αγώνες. “Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο, αφού απέδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είναι ο πιο γρήγορος οδηγός. Σίγουρα, όλοι γνωρίζουν ότι κάποιες φορές είναι τόσο γρήγορος που κάνει λάθη, αλλά σίγουρα μπορώ να τον καταλάβω. Είναι τόσο γρήγορος, που κάποιες φορές είναι σε δικό του αγώνα και είναι δύσκολο να κάνει ένα βήμα πίσω. Αν δεν μπορώ να γίνω Πρωταθλητής, είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι ο Alexey. Είναι πολύ συμπαθής και χαίρομαι για αυτόν διότι αξίζει τον τίτλο.”

Παρόλα αυτά, ο Maghalaes είναι αποφασισμένος να επιστρέψει το 2019 στο θεσμό. “Ο στόχος μου και η σκέψη μου είναι στην επιστροφή μου στο ERC το 2019. Θέλω να συνεχίσω στο ERC, αφού είναι ένα Πρωτάθλημα που πραγματικά αγαπώ! Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου και έχω καταφέρει να σημειώσω πολύ σημαντικά αποτελέσματα”, είπε ο Maghalaes._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου