Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC - Ράλλυ Ουγγαρίας: Ταχύτερος στην υπερειδική ο Mikolaj Marczyk

Το Ράλλυ Ουγγαρίας ξεκίνησε με μια μικρή νυχτερινή υπερειδική και τον Πολωνό Miko Marczyk να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, εμπρός από τους Andreas Mikkelsen και Oliver Solberg, όλοι τους με Skoda Fabia Rally2 evo.

Ο 4ος γύρος του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, το ασφάλτινο Ράλλυ Ουγγαρίας, ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα με τη διεξαγωγή μιας νυχτερινής υπερειδικής. Στη διαδρομή μήκους 2,4 χιλιομέτρων που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις πίστας rallycross, ταχύτεροι αποδείχθηκαν οι Mikolaj Marczyk-Simon Gospodarczyk (Skoda Fabia Rally2 evo), με τον Marczyk να προηγείται και στο ERC 1 Junior, για οδηγούς ηλικίας έως 28 ετών με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. 

Miko Marczyk

Οι Πολωνοί, επικράτησαν των Andreas Mikkelsen-Ola Floene (Skoda Fabia Rally2 evo), που μοιράζονται ένα αυτοκίνητο της ουγγρικής Topp Cars και σημείωσαν τον δεύτερο χρόνο, έχοντας διαφορά 0,7'' από την κορυφή. Την τριάδα της γενικής κατάταξης διαμόρφωσαν οι Oliver Solberg-Aaron Johnston (Skoda Fabia Rally2 evo), με τον Solberg που οδηγεί ένα αυτοκίνητο της ουγγρικής Eurosol, να είναι δεύτερος στο ERC 1 Junior.

Διαβάστε ακόμη: ERC - Ράλλυ Ουγγαρίας: Με μεταγραφή από το... WRC

Την τριάδα του ERC 1 Junior συμπληρώνουν οι Τσέχοι Erik Cais-Jindriska Zakova (Ford Fiesta R5 ΜΚΙΙ), που βρίσκονται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ την εξάδα της γενικής συμπληρώνουν οι Ούγγροι Ferencz Vincze-Igor Bacigal (Skoda Fabia Rally2 evo) και Andras Hadik- Krisztián Kertész (Ford Fiesta R5 ΜΚΙΙ).

Andreas Mikkelsen

Μετά το σημερινό "ζέσταμα", το κυρίως μέρος του Ράλλυ Ουγγαρίας θα ξεκινήσει αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με τη μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 121,28 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού σε πολλά σημεία η άσφαλτος των ειδικών διαδρομών δε διακρίνεται καν, λόγω του χώματος που έχει βρεθεί σε αυτές, δυσκολεύοντας την προσπάθεια των πληρωμάτων. Έτσι, το λάθος ελλοχεύει και η εμπειρία, θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο.

Νέα, ωράριο, συμμετοχές και live-timing κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του FIA ERC

Photos: Miko Marczyk Social Media, FIA ERC

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου