Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Σε όλο το θεσμό ο Τσουλόφτας!

Ο Κύπριος Αλέξης Τσουλόφτας, θα διεκδικήσει τη νέα χρονιά τον τίτλο στην κατηγορία U28 στο ERC, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του θεσμού με ένα Skoda Fabia R5.

O Αλέκης Τσουλόφτας θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ τη νέα χρονιά, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 της γερμανικής Toksport. Πρόκειται για την ομάδα με την οποία το 2018 ο Βρετανός Kris Ingram διεκδίκησε τον τίτλο στην κατηγορία U28. Ο Κύπριος οδηγός, μόλις πριν από δύο χρόνια έκανε στο δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις το ντεμπούτο του στο θεσμό κατακτώντας την 4η θέση, στην πρώτη του μάλιστα με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5. Την ίδια χρονιά, το 2017, ήταν 2ος στον αγώνα της πατρίδας του, μέχρι τη στιγμή που δύο κλαταρισμένα ελαστικά τον έθεσε εκτός διεκδίκησης. Μάλιστα, λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων στον ίδιο αγώνα είχε κατακτήσει το βραβείο Colin McRae Flat Out. Το 2018 συμμετείχε σε δύο αγώνες του ERC, σε Ακρόπολις και Κύπρου, εντυπωσιάζοντας και πάλι με τους χρόνους του.

Ο 26χρονος οδηγός δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. “Το ERC αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να βελτιωθούν οι οδηγοί που στοχεύουν στην κορυφή. Με αγώνες σε κάθε είδους επιφάνεια, αλλά και συνθήκες, σε συνδυασμό με την προβολή που έχει μέσω του Eurosport, είναι ο θεσμός που πρέπει να ξεκινήσεις πριν περάσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Στόχος μου είναι ο τίτλος στην κατηγορία ERC1 Junior (οδηγοί κάτω των 28 με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5), αλλά και να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά μπορώ στη γενική κατάταξη. Βέβαια, γνωρίζω ότι την πρώτη χρονιά θα πρέπει να χτίσω την εμπειρία μου από όλους τους αγώνες, αλλά και σε διαφορετικές επιφάνειες. Παράλληλα, με το Citroen DS3 R5 της δικής μου ομάδας, θα διεκδικήσω και το κυπριακό Πρωτάθλημα. Θα είναι μία ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική χρονιά!”

Από την πλευρά του ERC, o συντονιστής του θεσμού, Jean Baptiste Ley, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ακολουθούμε από κοντά την προσπάθεια του Αλέξη τα τελευταία χρόνια. Μας είχε κάνει εντύπωση στο ντεμπούτο του το 2017, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρήκαμε έναν τρόπο να αγωνιστεί στο ERC Junior με μία κορυφαία ομάδα. Με εμπειρία μόλις από έναν αγώνα του 2019, ο Αλέξης έχει πολλά να μάθει, αν και έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται εύκολα.”

To ERC το 2019 περιλαμβάνει οκτώ αγώνες, τέσσερις σε άσφαλτο και τέσσερις σε χώμα, με τον εναρκτήριο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 21-23 Μαρτίου στις Αζόρες με το ομώνυμο Ράλλυ._Π.Τ.

 

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου