Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Εσθονία: Ράλλυ DirtFish, στις 7-8 Αυγούστου

Ο καλοκαιρινός αγώνας που θα διοργανώσει η Εσθονική Ένωση Αγώνων Αυτοκινήτου θα ονομάζεται Rally DirtFish και προγραμματίζεται για τις 7-8 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιούνταν υπό κανονικές συνθήκες το Ράλλυ Φινλανδίας.

Οι προετοιμασίες για έναν καλοκαιρινό αγώνα στην Εσθονία, για τη διοργάνωση του οποίου σας είχαμε ενημερώσει, συνεχίζονται κανονικά. Ο αγώνας με την ονομασία “Ράλλυ Εσθονίας”, που επί δύο χρόνια υπήρξε promotional event του WRC, δε θα διεξαχθεί, ωστόσο τη θέση του θα πάρει το Ράλλυ DirtFish.

Με αφορμή τη μη διεξαγωγή του Ράλλυ Εσθονίας, τον τελευταίο καιρό μαίνεται μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Εσθονίας και του Promoter εκείνου του αγώνα, Urmo Aava, η οποία πιθανώς να λυθεί στα δικαστήρια. Παρόλα αυτά, οι Εσθονοί προχωρούν στη διοργάνωση ενός αγώνα που στοχεύει να προσελκύσει κορυφαίες εργοστασιακές συμμετοχές.

Αρωγός στο εγχείρημα είναι το DirtFish, αγωνιστική σχολή στις ΗΠΑ που έχει κάνει δυναμική είσοδο και στο WRC, όντας μεταξύ άλλων χορηγός του Ott Tanak. Η σχέση με τον Εσθονό Παγκόσμιο Πρωταθλητή έπαιξε το ρόλο της, ώστε το DirtFish να υποστηρίξει και το συγκεκριμένο ράλλυ. Η αρχική ενημέρωση, προέβλεπε ως ημερομηνία διεξαγωγής τις 24-25 Ιουλίου, με το διήμερο 7-8 Αυγούστου να αποτελεί εναλλακτική λύση, σε περίπτωση μη διεξαγωγής του Ράλλυ Φινλανδίας. Όπερ και εγένετο, με τους Εσθονούς να μη χάνουν την ευκαιρία για μετάθεση του αγώνα, ο οποίος θα έχει ως επίκεντρο την πόλη Otepaa, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

“Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πούμε, είναι πως στενοχωρηθήκαμε όταν μάθαμε τα νέα για το Ράλλυ Φινλανδίας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Εσθονικής Ένωσης Αγώνων Αυτοκινήτου, Janis Kaal. “Δεν είναι μυστικό πόσο αγαπούν οι Εσθονοί τα ταξίδια στη Juvaskyla, που αποτελούν ένα ετήσιο “προσκύνημα” για χιλιάδες από εμάς. Όπως φαντάζεστε, δεν ήταν συμπτωματικό που προγραμματίζαμε το Ράλλυ DirtFish, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Ράλλυ Φινλανδίας. Οι διαδρομές στην Εσθονία είναι παρόμοιες και θα αποτελούσαν μια φανταστική ευκαιρία για δοκιμές, ενόψει αυτού του αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ”.

“Όταν μάθαμε πως το Ράλλυ Φινλανδίας δε θα πραγματοποιηθεί, έπρεπε να πάρουμε την απόφαση είτε να μείνουμε στην αρχική ημερομηνία, είτε να μετακινηθούμε σε εκείνη που είχαμε ως εναλλακτική. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση με τον COVID-19 και βλέπουμε, εβδομάδα με την εβδομάδα, πως το lockdown ανά τον κόσμο, μειώνεται. Η μετακίνηση του Ράλλυ DirtFish δύο εβδομάδες αργότερα μας δίνει περισσότερο χρόνο και, ευελπιστούμε, θα βοηθήσει ώστε η κατάσταση με τον κορονοϊό να διευθετηθεί και οι αγωνιζόμενοι που πρέπει να ταξιδέψουν, να μπορέσουν να λάβουν μέρος στον αγώνα”.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου