Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Extreme E: Bottas και Vergne δοκίμασαν το αυτοκίνητο του θεσμού

Οι Valtteri Bottas και Jean-Eric Vergne οδήγησαν το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα του Extreme E.

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα στο Chateau de Lastours της νότιας Γαλλίας ένα εξαήμερο shakedown για το πρωτάθλημα του Extreme E.

Παρόντες σε αυτό ήταν ο Valtteri Bottas, οδηγός της Mercedes στη Formula 1, και ο Jean-Eric Verge, πρωταθλητής της Formula E με την DS Techeetah. Αμφότεροι οδήγησαν το ODESSEY 21 E-SUV, το αυτοκίνητο που φέρει σασί κατασκευασμένο από την Spark Racing Technology, που προμηθεύει με αμαξώματα και τον αδερφό θεσμό της FE, και που θα δοθεί και στις 8 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην πρώτη σεζόν του νεοσύστατου θεσμού.

Ο Verge, συνιδρυτής της Veloce Racing XE team, μίας εκ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, δήλωσε μετά την πρώτη του επαφή με το όχημα:

«Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την ταχύτητα, είναι πολύ εντυπωσιακή. Είναι τελείως διαφορετικός κόσμος απ' αυτόν που έχω συνηθίσει. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ με το πλάι, και εδώ πρέπει να οδηγείς, οπότε είναι κάτι που τώρα ανακαλύπτω και το απολαμβάνω.

«Στους πρώτους γύρους, έπρεπε να μάθω σχεδόν απ' την αρχή να οδηγώ το αυτοκίνητο, οπότε είναι διαφορετικό από ένα μονοθέσιο.»

Σύμφωνα με το Autosport, παρών στο τεστ δεν ήταν μόνο ο Valtteri Bottas, αλλά κι άλλοι οδηγοί, κορυφαίοι στον κόσμο των ράλλι και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που η ίδια η διοργάνωση του XE δεν θέλησε να κατονομάσει.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που έσπευσαν να συνδεθούν με το νέο πρωτάθλημα είναι κι ο Lewis Hamilton, που ίδρυσε τη δική του ομάδα ονόματι X44.

Πέραν των προαναφερθέντων, την υποστήριξή του στο Extreme E έχει δηλώσει ο Adrian Newey, ενώ o Sebastien Ogier ανέλαβε το ρόλο του συμβούλου και δοκιμαστή.  Μεταξύ άλλων, μια πρώτη γεύση από το Odyssey 21 έχει πάρει και ο Ken Block, που οδήγησε το αυτοκίνητο στο περιθώριο του Dakar, στη Σαουδική Αραβία.

Παρόντες στο πιο πρόσφατο τεστ ήταν κι η προμηθεύτρια ελαστικών Continental και η κατασκευάστρια των μπαταριών Williams Advanced Engineering.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί και μία προσομοίωση αγώνα, την ώρα που η προγραμματισμένη πρεμιέρα στη Σενεγάλη στις 23-24 Ιανουαρίου έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου