Αγώνες Διεθνείς αγώνες

FIA ERC: Πρωταθλητής ο Chris Ingram

Δραματικό ήταν το φινάλε του τελευταίου γύρου του θεσμού FIA ERC, με τον Chris Ingram να εξασφαλίζει στο νήμα το στέμμα του πρωταθλητή, στην τελευταία μόλις ε.δ. του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία.

Το σημερινό δεύτερο σκέλος του έκτου και τελευταίου αγώνα για το FIA ERC του 2019 ξεκίνησε με το πρώτο πέρασμα της ειδικής Óhuta-Fony των 10,6 χλμ., την οποία κέρδισε ο Ferenc Vincze. Οι διεκδικητές του φετινού τίτλου, Alexey Lukyanuk και Chris Ingram δεν απέφυγαν τις… κακοτοπιές, με τον Ρώσο οδηγό να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πίσω φρένα του αυτοκινήτου του και τον Βρετανό να κάνει έναν τετ-α-κε, χάνοντας 10 περίπου δευτερόλεπτα.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο «επώδυνη» για τον Chris Ingram, o οποίος είχε ένα σκασμένο ελαστικό στη δεύτερη ε.δ. της ημέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός της Toksport WRT να χάσει περισσότερα δύο λεπτά, γεγονός που επέτρεψε στον νικητή της ε.δ., Frigyes Turán, να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Alexey Lukyanuk.

Με την κατάταξη να μένει σταθερή και δύο μόλις ειδικές διαδρομές να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Alexey Lukyanuk παρέμενε στην κορυφή, με τον Chris Ingram όμως να κρατά με διαφορά ασφαλείας της τάξης των 100 δλ. την τρίτη θέση, η οποία του εξασφάλιζε το στέμμα του πρωταθλητή. Με την τελευταία όμως χρονομετρημένη δοκιμασία του αγώνα να ακυρώνεται από τους διοργανωτές για λόγους ασφαλείας, η 13η ειδική διαδρομή (Telkibánya – Újhuta) ήταν αυτή που αποτέλεσε τον τελική κριτή – και μάλιστα με δραματικό τρόπο, με τους πρωταγωνιστές του αγώνα, Alexey Lukyanuk και Chris Ingram, να χάνουν από μία θέση εξαιτίας σκασμένων ελαστικών.

Έτσι, με τον Ρώσο οδηγό να πέφτει στη δεύτερη θέση, η νίκη πήγε απρόσμενα στον «τοπικό» Frigyes Turan - και το στέμμα του Πρωταθλητή στον τέταρτο πλέον Chris Ingram.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το πρωτάθλημα είναι τα πάντα για εμάς, κι αυτό χάρη σε όλους όσοι μας βοήθησαν φέτος », δήλωσε ο Ingram, ο οποίος ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα έχοντας συγκεντρώσει 141 βαθμούς, έναντι 132 του Alexey Lukyanuk.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου