Αγώνες Διεθνείς αγώνες

FIA Hill Climb Masters 2018: Αντίστροφη μέτρηση

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στο Gubbio της Ιταλίας για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή των Αναβάσεων, με την αγωνιστική δράση να ξεκινάει αύριο!

Εκατόν εβδομήντα πέντε οδηγοί με τις αγωνιστικές τους κατασκευές βρίσκονται ήδη στο Gubbio της Ιταλίας, για την 3η εκδοχή του FIA Hill Climb Masters. Μετά τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Λουξεμβούργο το 2014 και στην Τσεχία το 2016, φέτος τα σπουδαιότερα ονόματα των Αναβάσεων όλης της Ευρώπης θα συναντηθούν στην Ιταλία για μία μοναδική παράσταση. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ελληνική αποστολή, στη 2η παρουσία της στη συγκεκριμένη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από εκείνη στην Τσεχία.

Από τους οκτώ Έλληνες οδηγούς που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ιταλία, οι πέντε θα συμμετάσχουν στην κατηγορία Open TCGT. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο με τη Ferrari 458 Challenge (OpTCGT 4500), Παναγιώτη Λιώρη με το Ford Escort WRC και Παναγιώτη Σολδάτο με το Ford Fiesta Turbo στην OpTCGT 2000t, καθώς και για τους Τρύφωνα Χασάπη (Citroen AX Sport) και Ιωακείμ Θέο (Peugeot 106 S16) στα 1.800 και τα 1.600 κυβικά, αντίστοιχα, της ίδιας κατηγορίας.

Στην Κλάση Ε1 της Κατηγορίας Open αυτοκινήτων Παραγωγής συμπεριλαμβάνονται το Ford Sierra RS500 του Γιώργου Κεχαγιά (E1 2000t) και το Citroen Saxo VTS του Βασίλη Ρέκκα (Ε1 1600), ενώ ο Σταμάτης Κατσίμης με το Mitsubishi Lancer Evo IX R4 θα διεκδικήσει μία καλή θέση στην κατηγορία S20, στην οποία εμπίπτουν όλα τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R4, R5 και Super 2000.

Μία ιδιαιτερότητα, όμως, του συγκεκριμένου αγώνα είναι και το Nation's Cup, με τους οδηγούς που θα συνθέσουν την ελληνική ομάδα να είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Κεχαγιάς, Παναγιώτης Λιώρης και Παναγιώτης Σολδάτος. Θυμίζουμε ότι η ελληνική ομάδα είχε καταφέρει το 2016 στην Τσεχία να τερματίσει στην 4η θέση του Κυπέλλου Εθνών!

Σήμερα, Παρασκευή 12/10, τα αυτοκίνητα θα περάσουν από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο και θα ακολουθήσει η ενημέρωση των οδηγών. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα περάσματα, τα οποία και θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. Κάθε οδηγός θα κάνει δύο περάσματα από τη διαδρομή, ενώ μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών θα ακολουθήσει παρέλαση στην πόλη και η εκδήλωση για την έναρξη του αγώνα. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί, με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να ξεκινάει στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδος. Κάθε οδηγός θα ανέβει τρεις φορές τη φημισμένη Ανάβαση, με την ολοκλήρωση του αγώνα να αναμένεται μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η απονομή.

Μέσα από την επίσημη σελίδα του αγώνα στο Facebook (www.facebook.com/FIAHCM), αλλά και την αντίστοιχη σελίδα της ελληνικής αποστολής (www.facebook.com/HCMTeamGreece), θα υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών και οπτικοακουστικού υλικού. Αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της FIA (https://www.fia.com/events/hill-climb-masters/season-2018/classifications), ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα σε live streaming από το επίσημο κανάλι της FIA στο YouTube στη διεύθυνση (https://www.youtube.com/FIAOfficialVideo)._ Π. Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου