Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Formula E 2020-2021: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της DS Techeetah [+photos]

Η DS Techeetah παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη σεζόν 2020-2021 της Formula E, με τον πρωταθλητή Antonio Felix da Costa και τον Jean-Eric Vergne πίσω απ' το τιμόνι για ακόμα μία χρονιά.

Η DS Techeetah προέρχεται από το δεύτερο double της, με τον Antonio Felix da Costa να κερδίζει τον τίτλο των οδηγών, και μαζί με τον Jean-Eric Vergne εκείνον των κατασκευαστών στην γαλλο-κινεζική ομάδα.

Η νέα σεζόν, η 7η κατά σειρά για τον θεσμό της Formula E, ξεκινά το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου στο Σαντιάγκο της Χιλής, αλλά πρώτα έρχονται οι παρουσιάσεις των νέων μονοθέσιων για τις ομάδες.

Σε ένα online event (σημεία των καιρών, με την πανδημία του κορωνοϊού να μην αφήνει περιθώρια για καμία εκ του σύνεγγυς παρουσίαση), παρουσία της CEO της DS Automobiles, Béatrice Foucher και του team principal της ομάδας, Mark Preston, η DS Techeetah τράβηξε το κάλυμμα από την DS E-TENSE FE20.

Η Foucher τόνισε, μεταξύ άλλων, την συσχέτιση των ηλεκτρικών μονοθέσιων με τα ηλεκτρικά οχήματα του brand της DS, της premium μάρκας του PSA Group.

Ο επικεφαλής της DS Performance, Xavier Mestelan Pinon, αναφέρθηκε στην απόφαση της εταιρείας να κατασκευάζει δύο διαφορετικά μονοθέσια για φέτος, ένα εκ των οποίων έτρεξε και την περασμένη σεζόν. Τώρα, στην 7η σεζόν, θα τρέξει με το νέο μονοθέσιο κι εντελώς νέο powertrain, που φέρει και καινούριο λογισμικό. Παρόλα αυτά, στους πρώτους δύο αγώνες, στη Χιλή, θα τρέξουν με το παλιό powertrain αλλά το νέο software, όπως ορίζουν οι κανονισμοί γύρω από την ομολογκασιόν.

Στη σκηνή ανέβηκαν κι οι da Costa και Vergne, που μαζί συντελούν το μοναδικό οδηγικό δίδυμο της Formula E που αποτελείται από δύο πρωταθλητές του θεσμού. 

Αυτοί ήταν που παρουσίασαν στον κόσμο και το φετινό μονοθέσιο της DS Techeetah, που διατηρεί το κλασικό, χρυσό χρώμα της, μαζί με το μαύρο που συνηθίσαμε από τις προηγούμενες σεζόν.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου