Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Formula Ε: δοκιμές της Nissan e.dams στη Βαλένθια

Η Nissan πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E, με τον πρώην πρωταθλητή της διοργάνωσης Sebastien Buemi να επιθεωρεί και τα δύο αυτοκίνητα στο Circuit Ricardo Tormo.

Τα νέα αυτοκίνητα της Formula E διαθέτουν νέα μπαταρία, κινητήρα, μετατροπέα, ελαστικά, κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και αεροδυναμική. Aποδείχθηκαν σημαντικά ταχύτερα από το προηγούμενης γενιάς αυτοκίνητο. Ο καλύτερος χρόνος του Buemi ήταν 3,722 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον ταχύτερο συνολικό χρόνο του περασμένου έτους, στην προκαταρκτική δοκιμή της Βαλένθια. Η ομάδα Nissan e.dams θα διεξάγει συνολικά τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις άλλες 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος.

Ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμμετάσχει στην Formula E, η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη της εμπειρία και σε παγκόσμια κλίμακα (στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει άνω των 350.000 Leaf από το 2010.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου