Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Formula E: Επισημοποίηση διακοπής για τουλάχιστον 2 μήνες

Ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή της σεζόν στη Formula E για τους τουλάχιστον 2 επόμενους μήνες, λόγω του κορονοϊού.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η απόφαση για προσωρινή διακοπή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula E οι αγώνες της οποίας διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές εντός μεγάλων πόλεων, ήταν ειλημμένη. Η επίσημη ανακοίνωση, ήρθε λίγες ώρες μετά την ακύρωση του GP Αυστραλίας, που θα αποτελούσε τον εναρκτήριο γύρο της Formula 1.

Όλα δείχνουν, πως οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τους επόμενους μήνες οδεύουν προς αναβολή ή ματαίωση, αφού ήδη τα σενάρια που κυκλοφορούν αφορούν σε επανεκκίνηση των θεσμών στην καλύτερη περίπτωση, τον Μάιο. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Formula E, η οποία σε συνεργασία με την FIA, "τράβηξε χειρόφρενο" ως μέτρο πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Formula E αποφάσισε να "χρωματίσει" τους επόμενους μήνες, σε αντιστοιχία με το χρώμα που έχουν οι σημαίες στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έτσι, το κόκκινο χαρακτηρίζει τους αγώνες που δε θα διεξαχθούν, το κίτρινο εκείνους που υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθούν και το πράσινο, όσους πρόκειται να γίνουν κανονικά. Συγκεκριμένα, κόκκινη σημαία έχει βγει στο Μάρτιο και τον Απρίλιο, την ώρα που ο Μάιος έχει κίτρινη σημαία. Εφόσον η κατάσταση σταθεροποιηθεί, οι μήνες Ιούνιος και Ιούλιος χαρακτηρίζονται από πράσινη σημαία, ώστε οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν κανονικά.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αναβάλλονται τα E-Prix που είχαν προγραμματιστεί σε Παρίσι (Γαλλία), Σεούλ (Νότια Κορέα), Τζακάρτα (Ινδονησία), για τα οποία υπάρχει σκέψη για διεξαγωγή σε μεταγενέστερο χρόνο.

"Τώρα πρέπει να λάβουμε υπεύθυνες δράσεις και για αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά τη σεζόν, παγώνοντας τη διοργάνωση των αγώνων που ήταν να διεξαχθούν τους επόμενους δύο μήνες," δήλωσε ο Alejandro Agag, ιδρυτής και πρόεδρος της Formula E. "Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις ζωές μας και είναι σημαντικός, ωστόσο η υγεία και ασφάλεια του προσωπικού, των φίλων του σπορ και των οικογενειών τους, καθώς και των πολιτών στις πόλεις που διεξάγονται αγώνες, είναι ακόμη πιο σημαντική. Το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E θα επιστρέψει με πλήρεις δυνάμεις, μόλις η υπάρχουσα κρίση και διασπορά του COVID-19 έχει υποχωρήσει."

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου