top icon
Διεθνείς αγώνες

Γεμάτη εμπειρίες επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον θεσμό του FIA Rally Star

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε σήμερα από τη Γερμανία, έχοντας στις αποσκευές της, πολύτιμες εμπειρίες από την συμμετοχή της στον θεσμό του FIA Rally Star.

Η ελληνική αποστολή με την εμφάνιση της στον θεσμό του FIA Rally Star, υπό την καθοδήγηση του Λάμπρου Αθανασούλα, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πιστοποιώντας το ταλέντο που αναμφισβήτητα υπάρχει στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

FIA Rally Star

Οι εκπρόσωποι μας Κωνσταντίνος Τακιδέλλης αθλητής του ΑΣΜΑ και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου αθλητής της Start Line κατάφεραν να περάσουν στη δεύτερη φάση του θεσμού, μαζί με 31 ακόμη αθλητές αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, έστω και αν δεν κατάφεραν να φτάσουν στην τελική διαδικασία. Μικρά λάθη και φυσικά το άγχος που δυσχεραίνει το εργο των αθλητών σε τέτοιες περιπτώσεις τους στέρησαν την είσοδο τους στην τελική δεκάδα.

FIA Rally Star

Γεγονός είναι πως η ελληνική αποστολή είχε τη στήριξη όλων καθώς αποτέλεσε μία συλλογική προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την Motorsport Greece, αγκάλιασαν τη σπουδαία αυτή κίνηση για την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

FIA Rally Star

Με τους Κωνσταντίνο και Αχιλλέα εκτός τελικού, νικητής στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του FIA Rally Star, που πραγματοποιήθηκε με crosscars TN5 της LifeLive του Thierry Neuville, αναδείχθηκε ο Εσθονός Romet Jurgenson, ο οποίος είχε ξεχωρίσει από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας. Αναπληρωματικός οδηγός, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Τελικού, ήταν ο 17χρονος Σουηδός, Patrik Hallberg.

FIA Rally Star 05

Όσον αφορά στα κορίτσια, την πρωτιά μοιράστηκαν οι Maja Hallén Fellenius (19, Σουηδία) και Katie Milner (22, Μ. Βρετανία), οι οποίες προκρίθηκαν στον Τελικό Γυναικών, που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη δύο υποψήφιες που προκρίθηκαν, είναι οι Aistè Perminaitè (25, Λιθουανία) και Sabrina Obenlüneschloss (26, Γερμανία).

Διαβάστε περισσότερα για τo τι θα κερδίσουν οι αθλητές που προκρίθηκαν από τον θεσμό FIA Rally Star

FIA Rally Star

Πέραν της οδήγησης του TN5 Cross Car, κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν και σε δοκιμασίες αντανακλαστικών και ψηφιακής οδήγησης, ενώ εξετάστηκαν και προσοφικά από την πενταμελή επιτροπή κριτών. εΑυτή αποτελούνταν από τον Αντιπρόεδρο Αθλητισμού της FIA Robert Reid, τον ιδιοκτήτη της M-Sport Malcolm Wilson, τον Rally Activity Manager της Pirelli Terenzio Testoni, τον Thierry Neuville και την Pernilla Solberg.

FIA Rally Star

Με την επιστροφή της ελληνικής αποστολής είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους και όσα έζησαν στη Γερμανία.

FIA Rally Star

Κωνσταντίνος Τακιδέλλης«Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν να βιώσουμε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μας Λάμπρο Αθανασούλα που μας δίδαξε αρκετά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κρατάω το γεγονός πως ήμουν ανταγωνιστικός και μπόρεσα να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα μου. Δυστυχώς κάποια λάθη δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω στον τελικό, παρολαυτά ευελπιστώ να συνεχίσω να βελτιώνομαι και γιατί όχι να βρεθώ και πάλι σε έναν αντίστοιχο θεσμό στο μέλλον».

FIA Rally Star

Αχιλλέας Χριστοδούλου«Η εμπειρία όλης της διοργάνωσης ήταν μοναδική. Κατάφερα να δείξω μαζί με τη βοήθεια του Λάμπρου (Αθανασούλα) πως το ταλέντο υπάρχει στη χώρα μας ανεξάρτητα αν είμασταν εμείς οι δύο που βρεθήκαμε στον συγκεκριμένο θεσμό. Όσον αφορά την επίδοση μου, εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος αν και ένα λάθος μου στέρησε την είσοδο μου στον τελικό. Αυτά συμβαίνουν στην πίεση. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΜΑΕ και την Motorsport Greece που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω την συγκεκριμένη εμπειρία και να εκπροσωπήσω την χώρα μου, εύχομαι να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες προσπάθειες».

FIA Rally Star

Λάμπρος Αθανασούλας«Είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία μας σε όλον τον θεσμό. Αν αναλογιστούμε τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε για να προετοιμαστούμε με τα δύο αυτά παιδιά. Τόσο ο Κωνσταντίνος όσο και ο Αχιλλέας πάλεψαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Μικρά λάθη τους στέρησαν την πρόκριση στον τελικό. Το επίπεδο ήταν πολύ ψηλό και κρατήστε τα λόγια μου, οι δύο αθλητές που προκρίθηκαν τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσουν. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΜΑΕ και την Motorsport Greece για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είμαι στην διάθεση τους και θα χαρώ να βοηθήσω εκ νέου οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων»._ Γ. Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΣ: FIA Rally Star, 4Τροχοί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • FIA Rally Star
  • FIA Rally Star
  • FIA Rally Star 05
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ