Αγώνες Διεθνείς αγώνες

H Goodyear έτοιμη για το Dakar Rally 2020

Η Goodyear ανακοίνωσε ότι θα είναι ο επίσημος συνεργάτης ελαστικών σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες στο επερχόμενο Dakar Rally.

Το 2020, το Dakar Rally θα επιστρέψει στις ρίζες του, στην έρημο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου στη Τζέντα στη Σαουδική Αραβία. Μια νέα ήπειρος συμβολίζει νέες προκλήσεις, ειδικά στο χώρο των ελαστικών. Ο αγώνας περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από αμμόλοφους, βραχώδη φαράγγια και βάλτους ή ξηρούς ποταμούς στα οποία θα δοκιμαστούν οι οδηγοί, τα οχήματα και τα ελαστικά στο μέγιστο βαθμό.

Ένας από τους κανόνες στο Dakar Rally είναι πως οι ομάδες πρέπει να ανταγωνίζονται με στάνταρ ελαστικά για φορτηγά. Η Goodyear έχει ήδη ένα ισχυρό αποδεδειγμένο ρεκόρ σε υπερμαραθώνιους αγώνες. Πολλές ομάδες θα συμμετέχουν στον αγώνα με τα ελαστικά της Goodyear. Τα προηγούμενα χρόνια, η PETRONAS De Rooy IVECO έχει ήδη κατακτήσει πολλές θέσεις στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώτες θέσεις, με την Goodyear ως συνεργάτη διάθεσης και ανάπτυξης ελαστικών.

2019 -2020 Η Goodyear επίσημος προμηθευτής ελαστικών της KAMAZ-master.

Για τη σεζόν 2019-2020, η Goodyear είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει μια συνεργασία με μια από τις κορυφαίες αυτοκινητιστικές αγωνιστικές ομάδες, την KAMAZ-master. Με βάση την επιτυχημένη εμπειρία στα ελαστικά OFF ROAD ORD 375/90 R22.5 της Goodyear, η ομάδα είδε τις δυνατότητες και την αξιοπιστία των ελαστικών και αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για ολόκληρη τη σεζόν. Εκτός από το Dakar Rally στη Σαουδική Αραβία, η Goodyear θα υποστηρίξει την ομάδα στο Silkway στη Κίνα.

«Η επιτυχία στις πιο δύσκολες συνθήκεςτου μηχανοκίνητου αθλητισμού  στον πλανήτη είναι εφικτή μόνο εφόσον όλα τα μέρη του φορτηγού είναι υψηλότατης ποιότητας και άψογης αποτελεσματικότητας», αναφέρει ο Vladimir Chagin, Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας KAMAZ-master. «Αυτό ισχύει και για τα ελαστικά: η ομάδα των τεχνικών στηρίζεται στην δυναμική και την αξιοπιστία των ελαστικών ORD της Goodyear, και είμαστε περήφανοι να ξεκινήσουμε επίσημη συνεργασία μεταξύ της ομάδας KAMAZ-master και της Goodyear. Είμαι σίγουρος ότι έρχονται πολλά νέα επιτεύγματα», προσθέτει ο Ghagin.

Μακροχρόνια συνεργασία ανάπτυξης με την PETRONAS De Rooy IVECO

Η ομάδα έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Goodyear.Με την πάροδο των ετών η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά από νίκες, συμπεριλαμβανομένων της διπλής νίκης στο Ντακάρ, μια νίκη στο Africa Eco Race και πολλές ακόμα θέσεις στο βάθρο. Αυτό αποδεικνύει την απόδοση των ελαστικών σε ποικίλες ακραίες συνθήκες.

 «Η Goodyear εμπλέκεται στενά στο στάδιο πριν τη δοκιμαστική φάση και η βοήθεια που έχουμε από την ομάδα των μηχανικών μας πουυποστηρίζει στη βελτιστοποίηση της ρύθμισης του εξοπλισμού του οχήματος, έτσι ώστε το φορτηγό και τα ελαστικά να λειτουργούν άψογα μαζί. Για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα καθορίζουμε τον τρόπο προσαρμογής της πίεσης των ελαστικών ώστε να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση και να επεκτείνουμε τη ζωή του ελαστικού ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε», εξηγεί ο Henk Van Leuven, Team Manager της PETRONAS Do Rooy IVECO rally team.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου