Αγώνες Διεθνείς αγώνες

H Hyundai Motorsport δοκιμάζει στην πίστα το ηλεκτρικό Veloster N ETCR

Το είδαμε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις αρχές του μήνα και πλέον ως «πραγματικό» αγωνιστικό που από το 2020 θα λάβει μέρος στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα ETCR.

Το Veloster N ETCR, που είδαμε ως πρωτότυπο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης πριν λίγες μόλις μέρες, σηματοδοτεί για τη Hyundai Motorsport μια συναρπαστική νέα εποχή στον κόσμο των αγώνων, στον οποίο η βενζίνη και τα… πολλά dB δίνουν τη θέση τους στην πρίζα και στο χαρακτηριστικό πλέον «σφύριγμα» του ηλεκτροκινητήρα.

Πλέον, το ηλεκτρικό Veloster N ETCR, από ένα στατικό πρωτότυπο, «μετατράπηκε» σ’ ένα πραγματικό αγωνιστικό EV πραγματοποιώντας στην Ουγγαρία, στη γνωστή σε όλους πίστα Hungaroring, ένα πλήρες «σετ» δοκιμών, το οποίο παρείχε στους ανθρώπους της Hyundai Motorsport μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυνατότητες του νέου τους «όπλου» στην πράξη, λίγους μήνες πριν την επίσημη συμμετοχή τους στα ηλεκτρικά πρωταθλήματα που από το 20200 θα πλαισιώνουν τους καταξιωμένους θεσμούς WTCR και TCR Europe.

Για την επίσημη πρώτη του νέου Hyundai Veloster N ETCR, ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είπε:

«Η πρώτη δοκιμή για κάθε νέο project είναι πάντα μια πολύ σημαντική στιγμή, αλλά στην περίπτωση του Hyundai Veloster N ETCR, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Είναι το πρώτο μας ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο και το πρώτο πλαίσιό μας που διαθέτει τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Έχουμε δείξει με το i30 N TCR και το Veloster N TCR ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα πολύ καλό Touring Car, αλλά τώρα έχουμε πολλά να μάθουμε για αυτό το νέο project πριν ξεκινήσουν οι αγώνες το 2020. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε πολύ απασχολημένοι – μπροστά μας έχουμε δύο κυρίως προκλήσεις. Πρέπει να εξελίξουμε το πλαίσιο, αλλά επίσης να μάθουμε να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά την ισχύ από τις μπαταρίες και τους κινητήρες. Ωστόσο, με το χρονοδιάγραμμα δοκιμών μπροστά μας, είμαι βέβαιος ότι οι μηχανικοί μας θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ακόμα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να κερδίζει.»._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό φωτογραφικό υλικό από την πρεμιέρα του Veloster N ETCR στο Hungaroring

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου