Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Hong Kong ePrix: Νικητής ο Bird στον 50ο αγώνα της Formula E (update)

Ο Sam Bird πήρε τη νίκη στο ePrix του Χονγκ Κονγκ, μετά από μία σύγκρουση με τον Andre Loterer που τελικά του χάρισε την πρωτοπορία.

Ο πεντηκοστός αγώνας της Formula E ήταν άκρως επεισοδιακός, με τρεις περιόδους Αυτοκινήτου Ασφαλείας και μία επανεκκίνηση του αγώνα, στο συννεφιασμένο Χονγκ Κονγκ. Όλο το ePrix, όμως, χαρακτηρίστηκε από την έντονη μάχη που είχαν οι Bird και Lotterer για την νίκη.

Οι δύο οδηγοί πάλεψαν για την πρώτη θέση μετά την επανεκκίνηση του αγώνα (μετά από εγκατάλειψη του poleman, Stoffel Vandoorne που έμεινε στην Κ7), σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, μιας και η βροχή που έπεσε πριν έκανε την πίστα να γλιστρά αρκετά κατά τόπους.

Στην Κ2, ο Bird χτύπησε από πίσω τον Lotterer, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να έχει κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό του, χάνοντας τον αγώνα, και τερματίζοντας τελικά στην 14η θέση.

Δείτετο σχετικό βίντεο:

Αυτό το συμβάν εξετάζει ακόμα η FIA, για να δει αν ο Βρετανός της Envision έπεσε εσκεμμένα πάνω στον αντίπαλό του ή αν πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν.


UPDATE 15:47: Ο Sam Bird τιμωρήθηκε για το συμβάν με τον Andre Loterrer στο #HKEPrix και έχασε την 1η θέση, με τον Edoardo Mortara να είναι ο νικητής του αγώνα. 


Συνέχεια στο πρωτάθλημα θα δοθεί στις 23 Μαρτίου, στην Κίνα.

Η κατάταξη:

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου