Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Χωρίζουν οι δρόμοι Κen Block-Ford

Έπειτα από 11 χρόνια, η αποκλειστική συνεργασία μεταξύ του Αμερικανού οδηγού-σταρ Ken Block και της Ford, έφτασε στο τέλος της.

Μια συνεργασία που επέφερε και στις δύο πλευρές μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοκληρώθηκε. Με ανακοίνωση στα προσωπικά του social media, ο Ken Block αποκάλυψε τη λήξη της αποκλειστικής κοινής επαγγελματικής του πορείας με τη Ford.

Ο Ken Block συνεργάστηκε με τη Ford σε αγώνες ράλλυ και rallycross, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στα αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ωστόσο, ήταν τα videos Gymkhana μέσω της εταιρείας του, Hoonigan, που τον έκαναν διάσημο σε όλον τον κόσμο. Πέραν των 8 videos Gymkhana, ο Ken Block συμμετείχε στα Climbkana και Terrakhana, προσφέροντας θέαμα με οδήγηση που σε πολλές περιπτώσεις, θύμιζε κασκαντέρ. Ακόμη, η τηλεοπτική σειρά Gymkhana Files, ήταν υποψήφια για βραβεία EMMY.

Ken Block

Επίσης, εντύπωση προκάλεσαν ιδιαίτερα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν από τη Ford και τη Hoonigan, όπως η τετρακίνητη Mustang "Hoonicorn" V8 και το "Hoonitruck" με κινητήρα Ford GT.

"Σήμερα έχω μια μεγάλη ανακοίνωση, πως μετά από 11 χρόνια συνεργασίας με τη Ford, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, αποφασίσαμε να δούμε και άλλους ανθρώπους", δήλωσε ο Block μέσω video στα προσωπικά του social media.

Ken Block

"Οι αγώνες υπήρξαν κάτι εξαιρετικό. Πετύχαμε 19 νίκες, 17 τερματισμούς στο βάθρο, δύο μετάλλια X Games, βαθμούς στο WRC, ενώ 7 ή 8 gymkhana videos έλαβαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια views. Τα Hoonitruck, Hoonicorn και η υποψηφιότητα για Emmy με τα Gymkhana Files στο Amazon Prime, όλα έγιναν με τη Ford.

"Είμαι ενθουσιασμένος για όλα τα σχέδια που έχω για το 2021 και θα ανακοινώσω σύντομα".

Ken Block

Η Ford Performance, ανέφερε: "Όλοι στη Ford είμαστε ευγνώμονες στον Ken Block για το γεγονός ότι έφερε τη συγκίνηση που προσφέρουν τα οχήματα της Ford Performance σε μια νέα γενιά αγοραστών.

"Το έκανε με τρόπους που ήταν μοναδικά Ken - με χιούμορ, ενεργητικότητα και εξαιρετικές οδηγικές επιδείξεις που δεν είχαν υπάρξει στον αυτοκινητικό κόσμο, μαζί με σημαντικές νίκες και επιδόσεις σε αγώνες ράλλυ και rallycross παγκοσμίως".

Η ανακοίνωση των σχεδίων του 53χρονου Αμερικανού για το 2021 αναμένονται σύντομα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν σε πιθανή συνεργασία με την Subaru, εταιρεία με την οποία εμφανίστηκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμού στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενώ κατάκτησε και 9 νίκες στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ μεταξύ 2005 και 2009.

Δείτε την ανακοίνωση του Block στα socia media

Το δεύτερο μέρος

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου