Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Ferrari εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στο IndyCar

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto αποκάλυψε ότι η ομάδα του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλακεί και στα IndyCar, τον κορυφαίο θεσμό μονοθέσιων στις ΗΠΑ.

Η Ferrari αποτελεί μία από τις πιο δαπανηρές ομάδες της Formula 1, με προϋπολογισμό που ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο, και η επικείμενη έλευση του budget cap το 2021 φαίνεται πως θα αναγκάσει τους Ιταλούς να προχωρήσουν σε σημαντικές μειώσεις στο προσωπικό τους.

Ως εκ τούτου, η Scuderia εξετάζει την πιθανότητα να εμπλακεί και σε άλλες κατηγορίες αγώνων και να προωθήσει εκεί μέρος του έμψυχου δυναμικού της, και μία εξ αυτών είναι και το IndyCar.

Η τελευταία φορά που η Ferrari φάνηκε να βρίσκεται κοντά στην κατηγορία ήταν το 1986, όταν στο πλαίσιο της κόντρας Enzo Ferrari και FIA, ο «Γέρος» ζήτησε από τους μηχανικούς του να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο προδιαγραφών CART (προπομπός του IndyCar), τη λεγόμενη 637 (εικονιζόμενη στην κεντρική φωτογραφία).

Τώρα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, ο Mattia Binotto τόνισε πως τόσο το IndyCar, όσο και το WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) βρίσκονται στο ραντάρ των Ιταλών:

«Η Ferrari αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους της, και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι για καθέναν από αυτούς θα υπάρχει μία θέση στο μέλλον.

«Για τον λόγο αυτό, αρχίσαμε να αξιολογούμε εναλλακτικές κατηγορίες, και μπορώ να σας πω ότι εξετάζουμε το IndyCar, που αυτή τη στιγμή είναι πολύ διαφορετική κατηγορία από τη δική μας [F1], αλλά είναι προγραμματισμένη και μία αλλαγή κανονισμών για το 2022 [σ.σ. εισαγωγή υβριδικών κινητήρων]. Έχουμε στο ραντάρ μας και τους αγώνες αντοχής. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις για τη μείωση του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τις ομάδες της F1. Το όριο των 175 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε οριστεί και ψηφιστεί [το 2019] θα μειωθεί στα 145 εκατομμύρια δολάρια. Στη Ferrari είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας βάσει του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε το προηγούμενο έτος, και η περαιτέρω μείωση αποτελεί σημαντική πρόκληση η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επαναξιολόγηση του προσωπικού, της δομής και της οργάνωσής μας»._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου